Polițiștii din Iași vor avea camere de filmat pe corp, în misiuni

Polițiștii ieșeni au primit 140 de dispozitive „body-cam” pentru a filma și înregistra audio-video interacțiunile cu cetățenii din teren, acestea urmând să fie folosite ca probe, dacă situația o va impune.

Aceste dispozitive au fost distribuite la structurile de poliție rutieră, ordine publică și transporturi din mediul urban și rural de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

„Camerele tip body-cam au rolul de a descuraja comportamentele necorespunzătoare ale conducătorilor auto sau ale celorlalţi participanţi la trafic faţă de poliţişti şi totodată au rolul de a ajuta în probarea faptelor de ultraj împotriva poliţiştilor”, a explicat subcomisar de poliţie Mihai Şoric, șeful Serviciului Rutier Iași.

Reprezentanții IPJ Iași au mai precizat că folosirea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetățeni, în cazul în care vor fi reclamate abuzuri din partea autorităților, cât și pentru poliţişti descurajând astfel comportamentele neadecvate ale unor persoane. Decizia de achiziționare a dispozitivelor a venit după ce la nivelul întregii țări au existat astfel de situații.

Acest tip de dispozitive a fost distribuit poliţiştilor de la toate judeţele din ţară. În perioada stării de urgență, Poliția Română preciza că numărul agresiunilor asupra polițiștilor care se aflau în misiune au crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...