luni, 24 ianuarie 2022
AcasăRecomandatePolițiștii din Iași vor avea camere de filmat pe corp, în misiuni

Polițiștii din Iași vor avea camere de filmat pe corp, în misiuni

Polițiștii ieșeni au primit 140 de dispozitive „body-cam” pentru a filma și înregistra audio-video interacțiunile cu cetățenii din teren, acestea urmând să fie folosite ca probe, dacă situația o va impune.

Aceste dispozitive au fost distribuite la structurile de poliție rutieră, ordine publică și transporturi din mediul urban și rural de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

„Camerele tip body-cam au rolul de a descuraja comportamentele necorespunzătoare ale conducătorilor auto sau ale celorlalţi participanţi la trafic faţă de poliţişti şi totodată au rolul de a ajuta în probarea faptelor de ultraj împotriva poliţiştilor”, a explicat subcomisar de poliţie Mihai Şoric, șeful Serviciului Rutier Iași.

Reprezentanții IPJ Iași au mai precizat că folosirea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetățeni, în cazul în care vor fi reclamate abuzuri din partea autorităților, cât și pentru poliţişti descurajând astfel comportamentele neadecvate ale unor persoane. Decizia de achiziționare a dispozitivelor a venit după ce la nivelul întregii țări au existat astfel de situații.

Acest tip de dispozitive a fost distribuit poliţiştilor de la toate judeţele din ţară. În perioada stării de urgență, Poliția Română preciza că numărul agresiunilor asupra polițiștilor care se aflau în misiune au crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE