miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterPolițistul care a luat mită vrea să fie uitat de presă. Și...

Polițistul care a luat mită vrea să fie uitat de presă. Și apelează la judecători

În luna august a acestui an, am primit o solicitare de ştergere a numelui din partea unui subiect al unei serii de articole publicate de „Viaţa liberă”.

La data săvârşirii faptelor, persoana respectivă era ofiţer de poliţie, deci funcţionar public cu statut special, care ar fi trebuit, potrivit funcţiei ocupate, să apere legea şi pe cetăţenii acestei ţări.

Poliţistul a fost acuzat de luare de mită – chestiune cu care a fost surprins în flagrant – a fost apoi trimis în judecată şi condamnat. Şi-a ispăşit pedeapsa, consideră că s-a reabilitat şi că are acum, potrivit legii, „dreptul de a fi uitat”, solicitându-ne să îi ştergem numele din baza noastră de date, după ce a obţinut acest drept, în instanţă, determinând Direcţia Naţională Anticorupţie să îi şteargă numele din comunicatele de presă redactate la momentul respectiv.

În traducere liberă, aceasta înseamnă că ar trebui să ştergem complet toate articolele care au fost scrise despre el la momentul faptelor, astfel încât, la o căutare a numelui său pe internet, să nu mai apară referiri la faptele cu pricina.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE