Cristian Preda: „Unui Ciolacu, cu bacalaureat luat la 37 de ani, i se iartă totul” | Aktual24

Data:

spot_img

Deși de viitoarele alegeri prezidențiale, anunțate pentru luna septembrie, ne mai desparte doar o lungă vară fierbinte, până în prezent nu există nici măcar un candidat sigur – spre deosebire de anii precedenți, când candidaturile erau anunțate cu multe luni înainte de scrutin.

Cine va candida rămâne deocamdată un mister, dar cert este că omul care va deveni următorul președinte al României va trebui să aibă calități solide, care să-l recomande pentru această funcție.

Pe această tema am discutat cu reputatul politolog Cristian Preda, care a lansat recent un „manual” destinat votanților români, în perspectiva celor patru rânduri de alegeri din 2024.

Cristian Preda: „Nivelul mediu de educație al membrilor de partid e sub-mediocru”

Aktual24: Există mulți intelectuali români populari, care însă refuză cu obstinație să între în politică – și implicit să candideze la președinție. De ce această reticență a lor?

Cristian Preda: Intelectualii români au avut complexul despre care amintiți. Nu știu cât mai e de relevant azi, la aproape 35 de ani de la căderea lui Ceaușescu.

Citește și: Ucraina recuperează teren la Harkov. Zeci de soldați rusi „se predau” VIDEO

Alte două lucruri sunt însă de luat în seama. Nivelul mediu de educație al membrilor de partid e sub-mediocru. Așa că intelectualul popular care intră în politică e, din start, o ființă stranie pentru masă militanților.

Iar dacă el nu e în stare să vorbească limba omului obișnuit, dacă rămâne ininteligibil, e pierdut și, la un moment dat, tranteste ușa.

În al doilea rând, exigențele ziariștilor și analiștilor au fost mult mai mari față de asemenea intelectuali intrați în politică decât față de ceilalți politicieni.

Citește și: Percheziții într-un dosar privind ilegalități în comerțul cu material lemnos VIDEO – PRESShub

Orice mică greșeală de-a lor a fost tratată ca o crimă. Atunci când respectivii nu au fost făcuți albie de porci. Unui Ciolacu, cu bacalaureat luat la 37 de ani, i se iartă totul. În schimb, un om deștept, cu o meserie clară și cu o voce publică articulată, e desființat.

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related