joi, 2 decembrie 2021
AcasăDeutsche WellePolonia, o ţară plină de antivaccinişti

Polonia, o ţară plină de antivaccinişti

Scepticismul faţă de vaccinare este răspândit în Polonia. Mulţi refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului. Între adversarii tradiţionali ai vaccinului se numără şi politicieni şi personalităţi din toate domeniile.

Când cunoscuta ziaristă poloneză Hanna Lis a postat recent un mesaj pe Twitter, reţelele de socializare au luat foc în Polonia. Lis a relatat că a avut cândva un şoc anafilactic. Acea reacţie alergică a fost „trauma cea mai mare pe care a trăit-o”. Chiar dacă ea nu a spus în mesaj ce a provocat acel şoc, acesta a declanşat o dezbatere aprinsă privind posibile efecte secundare ale noilor vaccinuri anti-coronavirus. Au fost citate frecvent mărturii din Marea Britanie şi SUA despre persoane vaccinate care au manifestat ulterior reacţii anafilactice.

Lis nu este o adversară declarată a vaccinării. Ea cere doar mai multe informaţii. Dar episodul cu mesajul pe Twitter este emblematic. În Polonia foarte mulţi oameni manifestă nesiguranţă în debutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului. Se simt neinformaţi. De altfel, Polonia este una din cele mai sceptice ţări europene în privinţa vaccinurilor în general.

Iar politica actualului guvern nu prea contribuie la diminuarea neîncrederii. Premierul polonez Mateusz Morawiecki informează zilnic în conferinţe de presă despre sosirea unor noi doze de vaccin în ţară. El apelează la concetăţenii săi să se vaccineze. Şi vorbeşte entuziast despre o grabnică reîntoarcere lo normalitate. Hanna Lis a comunicat pe Twitter: „Această propagandă, că vaccinele sunt un succes, are efectul contrar.”

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE