Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie în acest an

Data:

spot_img

Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie în acest an. Mai bine de 400 de hectare de teren au fost afectate, arată datele prezentate marți de ISU Bistrița-Năsăud, potrivit Agerpres.

Cele mai extinse incendii s-au produs în luna septembrie, alimentate de secetă şi de vânt, fiind vorba de peste 300 de hectare de teren agricol şi fond forestier afectate.

„Pompierii au acţionat (în primele opt luni – n.r.) pentru stingerea celor 222 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, 64 dintre acestea fiind înregistrate la vegetaţie uscată, lăstăriş şi fond forestier, pe o suprafaţă totală de peste 100 de hectare. În completare, în luna septembrie, avem intervenţia la 17 incendii de vegetaţie, cu peste 300 de hectare afectate”, a spus Cristian Bucur, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, citat de Agerpres.

Citește și: Noua practică a instanței supreme: Orice ONG poate face plângere împotriva unei soluții de clasare a procurorilor

În cazul a trei incendii de vegetaţie din această lună, s-a reuşit identificarea autorilor şi, astfel, pompierii au amendat cu câte 2.500 de lei doi proprietari de teren, la care se adaugă o amendă de 1.000 de lei aplicată unei alte persoane de Poliţia Locală Bistriţa.

În ceea ce priveşte restul incendiilor, aproape două treimi dintre acestea au izbucnit la proprietăţi individuale, respectiv locuinţe, anexe sau mijloace de transport.

Statistica ISU Bistriţa-Năsăud indică faptul că, în acest an, aproape 80% dintre incendii s-au produs în mediul rural.

Citește și: Despre cum și cu cine se face politica externă a României. Selectarea ambasadorilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related