Portul Galați, „noua Odessa” pentru transportul mărfurilor ucrainene

Data:

Dunărea rămâne cea mai ieftină cale de transport pentru mărfurile din Ucraina, iar „Galațiul ar putea deveni noua Odessa” pentru autoritățile de la Kiev, în contextul în care porturile de la Marea Neagră sunt supuse blocadei rusești, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Acesta a precizat că subiectul transporturilor pe Dunăre a fost discutat atât cu partea ucraineană, cât și cu autoritățile din Bulgaria.

„Am discutat cu omologi de-ai mei posibilitatea de a crea un grup de sprijin pentru Ucraina din această perspectivă, de a ajuta tranzitul produselor ucrainene către terțe piețe, pentru că, pe de o parte, Ucraina are nevoie de bani pentru a susține efortul de apărare, iar pe de altă parte, pentru că nu vrem să degenereze această criză alimentară provocată de acțiunile Federației Ruse”, a declarat Aurescu. „Sperăm să putem în continuare să folosim și portul Constanța, și portul Galați, și Dunărea ca mijloc de transport”, a adăugat șeful diplomației române.

În acest context, deosebit de important este proiectul european „Fast Danube”, care are ca parteneri cele două administrații de cale navigabilă din România și Bulgaria, respectiv, AFDJ Galați și IAPPD Ruse.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: Procuratura Ucrainei: Un tezaur scitic din muzeul din Melitopol, furat de soldații ruși

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...