Posibilitatea ca Putin să apeleze la armele chimice, luată în serios. Rusia și-ar putea reface stocurile de arme chimice în câteva zile

Data:

Avertismentele că Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice sub „steag fals” în războiul din Ucraina s-au înmulțit în ultima perioadă.


Nu se știe dacă Rusia deține un arsenal chimic ce poate fi folosit imediat pe frontul din Ucraina, dacă are stocurile necesare la dispoziție, dar acest lucru nici nu ar fi necesar pentru că poate produce în timp scurt arme chimice, potrivit Europa Liberă. Instalațiile esențiale au fost reconfigurate în ultimul deceniu pentru producția la cerere, spun oficialii americani, citați de The Washington Post.

„Pot produce sute de kilograme de agent nervos destul de repede. Se poate întâmpla în câteva zile”, spune John Gilbert, care a supravegheat echipele de inspecție americane din Rusia în cadrul unui program al Departamentului de Apărare care a ajutat Moscova să-și demonteze arsenalul chimic din Războiul Rece.

În plus, rușii ar putea apela la tactica folosită de Bassar, care după ce a fost forțat să renunțe la stocurile de gaz sarin în urma scandalului international izbucnit, a folosit bombe cu clor.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...