Poșta Română a încheiat greva generală

Data:

spot_img

Poșta Română a încheiat greva generală. Anunțul a fost făcut de Blocul Național Sindical (BNS) care spune că a fost semnat un nou Contract colectiv de muncă.

„Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali (SLPR) din România, informează că greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie 2024, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București”, a scrin BNS pe pagina de Facebook.

În aceeași postare, liderii sindicali din SLPR au fost îndemnați să prezinte noul contract tuturor membrilor. BNS a mai transmis că a derulat o campanie numită „Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Poșta Română a încheiat greva generală. Nemulțumirile au plecat de la salariu

Motivul principal au fost nemulțumirile legate de pachetul salarial care trebuia să intre în vigoare de la jumătatea acestui an.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!”, informa luni BNS.

Citește și: Iohannis a fost premiat de un think-tank american „pentru rezultate deosebită în relația transatlantică” în ziua în care SUA au anunțat că nu îl susțin pentru șefia NATO

Greva nu a fost una fără incidente însă. Au fost raportate mai multe presiuni făcute asupra lucrătorilor de la Poșta Română care voiau să picheteze.

Mai exact, au apărut imagini în care 13 persoane au fost trimise din Capitală să-i înlocuiască pe cei care au intrat luni în grevă în HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj. În urma acestei decizii, lucrătorii poștali din HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj au protestat și au cerut ca aceștia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajați ai acestei filiale, se arată în comunicatul de presă BNS.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România s-au arătat nemulțumiți de faptul că din luna iulie a acestui an, 90% din angajați ar fi urmat să primească salariul minim pe economie, în valoare de 3700 de lei, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime.

În comunicatul care anunța greva, se arată că revendicările salariale ale angajaților reprezentați în negociere de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România- sindicatul reprezentativ legal la nivelul Poștei Române, erau următoarele: creșterea cu 400 lei net a salariilor angajaților și creșterea sporului de loialitate acordat în tranșe, salariaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU
  1. O să fie și ei păcăliți la fel cum au fost păcăliți profesorii.
    40% versus 7/8%
    Asta zic și eu guvernare strălucită. N’așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related