Poșta Română acuză o campanie lansată în presa de limbă maghiară cu mesaj denigrator

Data:

Poșta Română acuză o campanie derulată în presa de limbă maghiară, despre care susține că ar conține un mesaj denigrator la adresa companiei, în contextul alegerilor legislative de duminică, 3 aprilie, din Ungaria.

Poșta Română susține că la solicitarea Asociației EMNT din Cluj Napoca a fost realizat un spot publicitar prin care oamenii sunt îndemnați să nu folosească serviciile Poștei Române pentru votul din corespondență, ci să recurgă la variante alternative.

Poșta Română mai arată în comunicat că ar fi căzut ”victimă într-o dispută politică” în contextul alegerilor din Ungaria și că factorii poștali ar fi distribuit ”impecabil” peste 300.000 de plicuri conținând buletine de vot către toată populația din zonă. Tot Poșta ar fi urmat să returneze aceste plicuri către Autoritatea Electorală Maghiară.

Redăm mai jos integral comunicatul Poștei Române:

„În ultimele zile, Compania Națională Poșta Română a fost atenționată, în numeroase rânduri, de către clienți, referitor la spoturi publicitare care rulează pe canale mass-media de limbă maghiară din zona Ardealului, dar și la pliante distribuite populației cu mesajul “Nu lăsa votul tău pe seama serviciilor poștale!”.

Toate acestea, în contextul alegerilor legislative care vor avea loc pe 3 aprilie, în Ungaria, și pentru care Poșta Română distribuie plicurile conținând voturile prin corespondență.

În urma verificărilor efectuate, am fost înștiințați că, la solicitarea Asociației EMNT (Erdelyi Magyar Neppart Tanacs), Cluj-Napoca, a fost realizat un spot publicitar și difuzat la postul “Radio GaGa” prin care oamenii sunt îndemnați să nu folosească serviciile Poștei Române, ci să folosească variante alternative, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...