joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterPosturile de viceprimar la Focșani, nodul gordian al relației și așa tensionate...

Posturile de viceprimar la Focșani, nodul gordian al relației și așa tensionate dintre PNL și USR-PLUS

Așa-zisa negociere pentru asigurarea majorității în Consiliul Local Focșani pare, mai degrabă, un joc de-a șoarecele cu pisica.

Discuțiile de la masa tratativelor, față în față, s-au mutat în declarații publice, scrisori deschise, apeluri în mediul online, acuzații și ”jocuri” pe rețelele de socializare, asumate sau nu. Înțeleg că ne aflăm într-o altă eră, însă dialogul direct, față în față, nu poate fi înlocuit cu un surogat în mediul virtual. Senzația tuturor (cel puțin a celor din afara celor două părți) este că nu se dorește, cu adevărat, constituirea unei majorități PNL-USR-PLUS la nivelul Consiliului Local Focșani. Așa cum s-a întâmplat și la negocierile pentru candidaturi comune la alegerile locale în Focșani, negocierile post-electorale nu par a se îndrepta spre un succes. Cum am scris și în perioada pre-electorală, părțile beligerante găsesc tot felul de explicații și justificări pentru eșecul electoral și post-electoral. În acest moment există o singură variantă plauzibilă: se amână luarea unei decizii până după alegerile parlamentare. Atunci, dacă PNL și USR-PLUS se vor coaliza la guvernare, s-ar putea debloca, cu ghionturi, și situația de la Focșani.

Dacă USR-PLUS nu va intra la guvernare, atunci PNL va rămâne în opoziție în Consiliul Local Focșani. Situația va fi în avantajul primarului Misăilă și al PSD, care ar putea oferi USR-PLUS (aproape) orice. Misăliă ar putea oferi USR-PLUS nu numai un post de viceprimar, ci chiar ambele posturi, numai să-și asigure majoritate în Consiliul Local. Până la alegerile parlamentare nu se va schița, însă, niciun gest care să trădeze o posibilă înțelegere cu PSD. Posturile de viceprimar par a fi punctul culminant al tensiunii dintre PNL și USR-PLUS. Majoritatea în Consiliul Local Focșani se formează din minim 11 consilieri. PNL are 10, iar USR-PLUS 2 consilieri. PNL ar vrea să ocupe ambele posturi de viceprimar, în timp ce USR-PLUS vrea unul dintre cele două posturi.

Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE