Poveste tristă despre Iași printre ruinele exploziei din Liban

Ieșeanul Cristi Corobana a povestit pe pagina personală de Facebook despre un medic care se pare că a murit în timpul exploziei din Beirut. Medicul făcuse Facultatea de Medicină la Iași, s-a căsătorit cu o româncă și a rămas îndrăgostit de Copou și Iași, unde urma să își trimită și copiii să învețe.

Postarea lui Cristi Corobana:

”Acum 20 ani si 20 de kilograme instalam emitatoare Radio Si TV prin lume . In Liban, la 40 kilometri de Beirut , pe un deal , am pus un emitator de un megawatt. De unde medii. Ca sa va faceti o idee , o statie GSM emite cu 1 pana la 5 Wati . Adica de un milion de ori mai putin .

Avem Si noi in Romania emitatoare de astea , la Iasi, la Tancabesti ( DN 1 la a nord de Bucuresti ) la Bod , langa Brasov ( de unde lungi ) , sau la Juci ,langa Cluj . Undele lungi si cele medii se duc departe, la mii de kilometri . Cel din Liban se auzea din Maroc ( Casablanca ) pana in Afganistan.

In vara aia , intr-o zi pe mana stanga am observat o muscatura , ca de albina . M-o fi muscat vreo viespe libaneza , m-am gandit. Noaptea mana mi -a amortit iar muscatura s-a facut cat o nuca.

partajează acest articol:
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Brașovul intră în scenariul verde

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea sălii.

Florin Cîţu: “Pandemia a accentuat inegalitățile între femei și bărbați”

"Pandemia a condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut", spune premierul.

Nou director la CJAS Bistrița-Năsăud, în urma concursului național

Deranj mare pentru conducerile Caselor Județeane de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a decis scoaterea la...
partajează acest articol: