joi, 2 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitatePovestea avionului de ieri fără navigaţie. Ce spun piloţii şi pasagerii. Ieşirile...

Povestea avionului de ieri fără navigaţie. Ce spun piloţii şi pasagerii. Ieşirile de urgenţă au fost deblocate

Pilotul unei curse Wizz Air care venea de la Bergamo a anunţat la Iaşi, cu 20 de minute înainte de aterizare, defectarea instrumentului de navigaţie. La sol a fost declanşat planul roşu de intervenţie la care au participat în jur de o sută de oameni. S-au deplasat 22 de autospeciale ISU, echipaje medicale şi de poliţie. Pilotul a cooperat cu turnul de control şi a reuşit să aterizeze la a doua încercare. Aparatul a fost un Airbus A321, fără însemnele tradiţionale ale Wizz Air. „A fost activată celula de criză, au intervenit pompierii şi cei de pe ambulanţe, au fost desfăcute corturile pentru acordarea de prim ajutor. După o încercare ratată, pilotul a reuşit să aterizeze în condiţii foarte bune şi să aducă toţi pasagerii teferi la destinaţie”, ne-a declarat directorul interimar al Aeroportului. Un pasager ne-a declarat că, încă de la plecare, toţi pasagerii au fost mutaţi în partea din spate a avionului.

Aeronava care s-a defectat ieri în timp ce venea de la Bergamo la Iaşi s-a învârtit aproximativ 25 de minute în aer înainte de a ateriza pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. În avion se aflau peste o sută de persoane, iar incidentul s-a petrecut după ce au fost semnalate defecţiuni la sistemul de navigaţie.

Avionul a survolat zona de mai multe ori, iar la un moment dat a pătruns inclusiv în spaţiul aerian al Republicii Moldova înainte de a ateriza în siguranţă pe aeroportul din municipiul Iaşi. Autorităţile au activat, începând cu ora 13:13, planul roşu de intervenţie, iar pe aeroport au fost dislocate forţe impresionante: 22 de autospeciale ale ISUJ Iaşi, cu 44 de subofiţeri şi şase ofiţeri, dar şi numeroase echipaje de poliţie şi mai multe echipaje medicale.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE