luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterPovestea cetățenilor din Bangladesh care au venit în Topa de Jos să...

Povestea cetățenilor din Bangladesh care au venit în Topa de Jos să lucreze la producerea de steaguri românești

La mai bine de 50 kilometri de Oradea, în Topa de Jos, un sat înconjurat de păduri de stejar, fag şi conifere, o familie are parte de o experienţă inedită. De aproape două luni, soţii Gavril şi Camelia Megheşan convieţuiesc cu trei bengalezi prietenoşi, pe care i-au angajat din necesitate.

Patroni ai unei firme de prelucrare a lemnului, cei doi au încercat în zadar să găsească forţă de muncă în zonă, dându-şi seama că aducerea unor migranţi e unica soluţie. Acum se bucură din plin, pentru că producţia a crescut considerabil, iar Liton, Arif şi Islam îi surprind în fiecare zi, ba cu un gustos preparat indian, ba cu o poveste din Orient…

Soţii Gavril şi Camelia Megheşan, de 57 şi respectiv 43 ani, au pornit propria afacere în 2015, dintr-o pasiune a bărbatului. Originar din Halmăşd, judeţul Sălaj, Gavril a ajuns în Bihor în tinereţe, când s-a înscris la Facultatea de Energetică, şi a ales să rămână în oraşul de pe Criş, unde s-a angajat lao întreprindere de stat ce exploata şi transporta lemnul.

Cu soţia Camelia, originară din Baia Mare, s-a căsătorit în 2000, când aceasta s-a mutat în Oradea, alături de el. Timp de 15 ani a fost profesoară de discipline economice la Colegiul Partenie Cosma.   

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE