Povestea de succes a unui cunoscut afacerist ieșean. A început cu un copiator | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Povestea de succes a unui cunoscut afacerist ieșean. A început cu un copiator, iar acum a ajuns la afaceri de milioane de euro.

Totul a pornit în anii ’90, când absolventul de Informatică a avut de ales între plecarea în America și o mică afacere cu un copiator amplasat lângă căminele studențești din Copou, în magazinul părinților.

„Acum e bine, dar au fost ani în care mi-a părut rău. Au fost mulți. Munca a fost enormă, nu se vede asta“, ni s-a destăinuit Marius Petrariu.

Un copiator cumpărat în urma cu 32 de ani și pus la loc vizibil într-un magazin de familie din Iași a fost obiectul care a stat la baza PIM, o afacere transformată în cele trei decenii într-una cu vânzari de milioane de euro.

A ales să rămână în România

Fondatorul PIM, Marius Petrariu, avea la acel moment 24 de ani. Acum, este pe locul al doilea în topul național al firmelor care au ca obiect principal de activitate declarat „activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor şi alte activităţi specializate de secretariat“.

Într-un interviu pentru Ziarul de Business, Marius Petrariu vorbește despre provocările cu care se confruntă piața imprimărilor, dar și despre începuturile afacerii, investiții și planuri de viitor.

Citește și: Șeful ANAF Giurgiu, „agățat” de DNA în dosarul firmelor cu datorii și radiate contra unor șpăgi STENOGRAME

Absolvent al Facultății de Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Marius Petrariu s-a izbit de o dilemă în primii ani de tinerețe: putea să plece în SUA, așa cum o făceau deja alți IT-iști din generația sa, ori putea să își continue mica afacere începută pe tejgheaua din alimentara părinților săi.

A ales să rămână, iar centrele PIM, situate în preajma campusurilor universitare și a universităților din Iași s-au umplut imediat de clienți.

„Munca a fost enormă, nu se vede asta“

„Tatăl meu a fost chimist, un mare chimist al Iașului și m-a îndrumat către matematică. Mi-a spus că matematica este știința tuturor științelor. Atunci nici nu visam ce o să se întâmple cu informatica, ce explozie o să aibă.

Citește și: Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Când am terminat facultatea, aveam de ales între a pleca în Statele Unite, lucru pe care îl făceau toți, sau să rămân. Și am fost luat de valul ăsta cu afacerea.  Nu pot spune că îmi pare rău.

Acum e bine, dar au fost ani în care mi-a părut rău. Au fost mulți. Munca a fost enormă, nu se vede asta“, spune Marius Petrariu, acum în vârstă de 55 de ani.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related