luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziCulturăPovestea goarnei Batalionului Secuiesc de Grăniceri din Sfântu Gheorghe

Povestea goarnei Batalionului Secuiesc de Grăniceri din Sfântu Gheorghe

Goarna Batalionului Secuiesc de Grăniceri din Sfântu Gheorghe are o poveste foarte interesantă. În prezent ea este păstrată în biroul lui Sándor Tamás, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, însă obiectul muzical a fost pentru multă vreme pierdut și apoi regăsit, ascuns și apoi adus din nou la lumină.

Goarna Batalionului Secuiesc de Grăniceri din Sfântu Gheorghe a fost pierdută în timpul celui de-al doilea război mondial, în luptele care se dădeau în Ardeal. Din fericire, ea a fost găsită în 26 august 1944, de un curier militar din oraş care a ascuns-o în Valea Uzului, în timp ce trupele ungare se aflau în retragere. Bărbatul a fost luat prizonier şi, părea că soarta goarnei era pecetluită odată cu soarta bărbatului. Din fericire, omul a scăpat cu viață și după război s-a întors din Uniunea Sovietică. A fost un mare noroc, bărbatul fiind singurul care știa unde anume fusese ascunsă goarna.

Citește articolul integral în Știrile Transilvaniei

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE