Povestea miraculoasă a unei familii care a supraviețuit Holocaustului

Data:

spot_img

Povestea miraculoasă a unei familii care a supraviețuit Holocaustului, cea a lui Sir Anthony Finkelstein și a lordului Daniel Finkelstein, apoi deportărilor sovietice, a fost prezentată de cei noi la o conferință despre familie desfășurată de City University of London.

„Nu poți să treci prin experiența familiei mele și să crezi că politica nu contează”, a declarat Lordul Daniel Finkelstein. Fratele său este și președintele universității City, profesorul Sir Anthony Finkelstein.

Frații au discutat despre cartea de memorii de familie a lui Daniel, lăudată de critici, „Hitler, Stalin, mama și tata: O istorie de familie a supraviețuirii miraculoase”, care a fost publicată la începutul acestui an.

Citește și: Claudiu Crăciun: Ar trebui să ne îngrijoreze tentația unor părți din partidele mari de a colabora cu AUR

Despre scrierea cărții „Hitler, Stalin, mama și tata”

Istoria familiei Finkelstein este una de supraviețuire extraordinară în condiții de adversitate extremă.

Cartea este una a traumei și a supraviețuirii, detaliind ororile prin care au trecut rudele lor: unii au scăpat de naziști în Germania și Olanda, alții au fost trimiși în lagăre de concentrare, în timp ce unii au cunoscut brutalitatea sovietică în Polonia, detaliază un articol publicat pe site-ul universității.

Daniel este editorialist la The Times și a fost anterior editor executiv al publicației. În calitate de povestitor al familiei, a știut dintotdeauna că vrea să spună povestea miraculoasă a familiei sale, considerând-o ca fiind „responsabilitatea” sa.

Părinții lor, Mirjam și Ludwik Finkelstein (care a fost un distins profesor), au fost foarte deschiși cu copiii în a-și împărtăși poveștile și nu au vrut ca experiențele trăite să le ruineze viața.

„Toate poveștile supraviețuitorilor sunt prin natura lor miraculoase – ceea ce este obișnuit este să mori. Noi am fost norocoși”.

Sir Anthony Finkelstein

„Știam că Daniel va fi capabil să facă dreptate poveștii. Aveam o grămadă de anecdote din partea familiei noastre, dar le lipsea un fir de legătură pe care Daniel ni l-a oferit.”

O carte cu fapte greu de parcurs

Cartea este unică: Daniel a reușit să afle în fiecare zi ce s-a întâmplat cu membrii familiei sale, până la a da de urma unui trecător care a văzut trenul de vite care o transporta pe mătușa sa spre lagărul de concentrare nazist Bergen-Belsen.

Deși unele fapte au fost greu de parcurs, Daniel a simțit că a obținut o mică compensație prin faptul că a aflat mai multe despre membrii familiei pe care i-a pierdut.

„Când Anthony a fost decorat cu titlul de cavaler, am știut că sovieticii au eșuat total. Am fost în Camera Lorzilor, iar sora noastră Tamara a fost secretar permanent și a fost numită Companion al Ordinului Bath (CB)”, a declarat Daniel Finkelstein, citat de City.

Citește și: Ce șanse are Iohannis să devină președintele Consiliului European

O moștenire de familie și o perspectivă de viitor

Dr. Alfred Wiener, bunicul lor, a înființat Biblioteca Holocaustului Wiener, care este o arhivă de top privind Holocaustul, epoca nazistă și memoria evreiască.

În prezent, toți cei trei copii Finkelstein lucrează în serviciul public; Sir Anthony a fost anterior consilier științific principal pentru securitatea națională, Daniel este membru conservator în Camera Lorzilor, iar Tamara este secretar permanent la Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale, conform City.

„În calitate de universitate, unul dintre rolurile importante pe care le avem este acela de a ține o evidență a ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Sir Anthony.

Daniel este, de asemenea, co-prezentator al podcastului „How to Win an Election„. Privind spre viitor, el prezice că Partidul Conservator va pierde alegerile din 2024 din Marea Britanie.

Crede că atât Partidul Laburist, cât și Partidul Conservator s-au apropiat de centru, ceea ce înseamnă că alegerile vor fi între două partide de centru.

Rămâne pozitiv și crede profund în Marea Britanie ca „o țară stabilă și liberală unică”.

În schimb, prezice că viitoarele alegeri din SUA vor fi „de departe” cele mai importante și potențial destabilizatoare alegeri din 2024.

(Foto central: Profesorul Sir Anthony Finkelstein (președinte al City, University of London) și fratele său Lord Daniel Finkelstein)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...