luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPoveștile fotografilor Revoluției din Cluj, cuprinse într-un volum: „Fotografii sunt creatorii memoriei...

Poveștile fotografilor Revoluției din Cluj, cuprinse într-un volum: „Fotografii sunt creatorii memoriei vizuale a unei întregi comunități”

Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Revoluție, fotograful clujean Rareș Beuran a lansat volumul „Revoluția din 1989, Cluj-Napoca. Reflecții fotografice”, care conține interviuri cu 17 dintre fotografii clujeni care au imortalizat evenimentul tragic.

Rareș Beuran a activat în persa clujeană pentru o perioadă de timp, iar acum este lector universitar la Departamentul de Jurnalism în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș Bolyai (UBB).

Pentru a afla mai multe despre conceptul acestui proiect, monitorulcj.ro a luat legătura cu autorul cărții și a documentarului în care apar poveștile fotoreporterilor care au participat la Revoluția din Cluj.

Ideea acestei cărți a venit atât din pasiunea pentru fotografie, cât și din nevoia de a le reprezenta studenților cu o exactitate cât mai precisă, modul în care se făceau fotografii în acea perioadă.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE