Praxis – milionarii COVID. Au câștigat anul trecut mai mult decât în ultimii 15 ani la un loc

Data:

Unele firme din domeniul investigaţiilor medicale au încheiat anul 2020 cu profituri şi cifre de afaceri impresionante. Două societăţi sub brandul Praxis au avut o cifră de afaceri de peste 100 milioane lei, cu un profit de 34 milioane lei. În 2019, aveau la un loc o cifră de afaceri de 11,5 milioane cu un profit de 1,9 milioane.

Afacerile unor firme ieşene din domeniul farmaceutic au explodat anul trecut. Pandemia Covid-19 a creat un culoar favorabil unor profituri substanţiale. Fie că vorbim despre investigaţii medicale, fie despre furnizarea de echipamente specifice, creşterile au fost pe linie. Dacă cu aglomeraţiile de anul trecut de la centrele de testare suntem cu toţii obişnuiţi, partea nevăzută a încasărilor firmelor a venit din contractele cu instituţii ale statului. „Ziarul de Iaşi“ vă prezintă cazul a două societăţi, cu aceiaşi acţionari: una de investigaţii medicale, alta de furnizare de echipamente.

Cu afaceri de peste 100 milioane lei, şi un profit de 34 milioane lei, Investigaţii Medicale Praxis şi Praxis Medica se numără printre performerii din mediul economic de anul trecut. În 2019, afacerile acestora ajungeau la 11,5 milioane lei şi un profit de 1,9 milioane lei. După cum se poate constata, cifra de afaceri a crescut de aproape 9 ori, iar profitul de 18 ori, într-un singur an. „Noi am avut aceeaşi marjă de adaos, la fel ca în 2019, dar volumul de muncă a fost mult mai mare“, ne-a declarat ieri Cristina Hristodorescu, unul dintre asociaţii firmelor menţionate.

Ambele societăţi sunt prezente pe piaţă de circa 20 de ani, dar anul 2020 nu se compară, din punct de vedere financiar, cu niciun alt an de la înfiinţarea companiilor. De exemplu, Praxis Medica SRL a fost înfiinţată în 2002: dacă adunăm cifra de afaceri de la constituire şi până în anul 2019, atunci suma totală este cu circa 8% mai mică decât veniturile din 2020. Şi nici anul 2021 nu se lasă mai prejos: afacerile din acest domeniu continuă să fie la un nivel ridicat.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...