sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziPoliticăPrefecții vor fi împărțiți între PSD, PNL și UDMR în funcție de...

Prefecții vor fi împărțiți între PSD, PNL și UDMR în funcție de numărul de parlamentari

PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala, iar liberalii, 17.

Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord între cele două partide, potrivit unor surse politice, cei de la PNL nefiind de acord ca PSD să numească prefectul la Cluj. În discuţii, s-a propus ca dacă unul dintre partide dă preşedintele de CJ, celălalt partid să dea prefectul, scrie Ziare.com.

Potrivit surselor citate de G4Media.ro, pesediștii l-ar susține pentru funcția de prefect pe Alexandru Hazem Kansou, fost director general STB în mandatul de primar al Gabrielei Firea.

Hazem Kansou a fost consilier general din partea PNL, dar a fost exclus din partid în februarie 2020 după ce a votat alături de PSD. În prezent, funcția de prefect al Capitalei este deținută de PNL, care a numit-o în octombrie pe Alexandra Georgiana Văcaru.

Potrivit calculelor din Parlament, PSD ar urma să aibă 21 prefecţi, printre care şi Capitala, liberalii, 17 prefecţi, iar UDMR, 4 prefecţi. Şi la nivelul subprefecţilor se va păstra acelaşi algoritm.

Liberalii ar urma să aibă 33 de secretari de stat, potrivit discuţiilor de până în prezent şi au fost negociate 22 de companii.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declara, marţi seara, după întreruperea şedinţei coaliţiei, că nu s-a ajuns la o concluzie pentru numirea prefecţilor.

Articolul complet poate fi citit în REVISTA 22.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE