Prefectul de Bihor și-a anunțat demisa. Cine îl va înlocui | Bihoreanul

Data:

spot_img

Prefectul de Bihor și-a anunțat demisa. Cine îl va înlocui. Dumitru Țiplea, ținta unor dezvăluri recente privind o condamnare penală din tinerețe, a solicitat premierului Marcel Ciolacu înlocuirea sa din funcție, pe această poziție urmând să fie numit, în ședința de Guvern programată miercuri, viceprimarul Oradiei, Marcel Dragoș.

Motivul pentru care prefectul se retrage este intenția de a candida la Parlament.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Potrivit surselor BIHOREANULUI, prefectul Dumitru Țiplea a înaintat Guvernului solicitarea de a fi revocat din funcție după ce în cadrul PNL Bihor, care l-a și propus pentru a o exercita, în decembrie 2019, și-a făcut cunoscută intenția de a se înscrie în competiția internă în vederea nominalizării pentru o candidatură la Parlament, fără a preciza dacă vizează un loc de deputat sau unul de senator, dar arătând că are în plan îmbunătățirea mai multor legi despre care în exercitarea funcției a constatat că au numeroase lacune.

Trebuie să renunțe la funcție cu cel puțin 50 de zile înainte de data alegerilor

În conformitate cu legislația electorală în vigoare, un prefect sau un subprefect nu poate candida la alegerile parlamentare decât dacă renunță la funcție cu cel puțin 50 de zile înainte de data alegerilor, fixate în acest an pe 1 decembrie.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Deși în baza acestui calendar putea să rămână prefect până în luna octombrie, Țiplea a decis să se retragă pentru ca succesorul său să se acomodeze cu funcția înainte de intrarea în perioada preelectorală, când instituțiile implicate în organizarea alegerilor încep deja să-și desfășoare activitățile în acest scop.

Potrivit acelorași surse, în cadrul PNL Bihor s-a decis ca pentru funcția de prefect să fie propus actualul viceprimar al Oradiei, Marcel Dragoș.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul acesta | Ziarul de Iași

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul...

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă Oradea | Bihoreanul

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă...