Prefectul de Botoșani și afacerile din umbra politicii | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Prefectul de Botoșani și afacerile din umbra politicii. Sorin Cornilă se află în centrul unei controverse privind legătura dintre afacerile sale și politica locală.

Deși a încercat să se distanțeze de firmele sale după ce a fost numit prefect, aceste afaceri continuă să prospere prin contracte generoase cu instituțiile publice.

În ultima sa declarație de interese, Cornilă a menționat nu mai puțin de 29 de contracte semnate de firmele sale, Powerline și Romdata Digiserv, cu diverse primării și instituții de stat.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Firma este administrată de un apropiat al prefectului

Interesant este că firma Powerline, administrată de un apropiat, a cunoscut un salt economic semnificativ exact după numirea sa în funcție, semnând contracte care depășesc un milion de euro.

O analiză a contractelor din perioada 2022 – 2024 arată că societatea Powerline a încheiat numai cu primăria comunei Vlădeni contracte în valoare de 710.000 lei, cu Primăria comunei Albești contracte de 675.000 de lei și cu Primăria comunei Mihai Eminescu contracte ce totalizează 560.000 de lei.

Urmează apoi primăriile din Ibănești (330.000 de lei) și Prăjeni, dar au fost contracte încheiate inclusiv cu Casa Județeană de Pensii, APIA, Inspectoratul Școlar sau Direcția de Sănătate Publică.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Firma Powerline a primit și 99.000 de lei de la firma ScripGlow Concepts, care ar avea legături cu deputatul Costel Șoptică. Dar ce surprinde cel mai mult este că toate aceste rezultate economice au fost obținute cu doi angajați.

O privire asupra trecutului arată că în perioada 2008 – 2018 societatea Powerline nu a depășit niciodată o cifră de afaceri de un milion de lei. Acest prag a fost depășit abia în 2019, an în care PNL a preluat guvernarea.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Denis Grosu)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related