miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterPrefectul de Caraș-Severin insistă: Purtați mască și respectați distanțarea!

Prefectul de Caraș-Severin insistă: Purtați mască și respectați distanțarea!

Prefectul Cristian Gâfu a transmis astăzi un mesaj public în urma deciziilor luate de către CJSU CS pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, subliniind că „pe toată perioada stării de alertă, pe teritoriul județului Caraş-Severin, se instituie obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spațiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”.

Joi, în Caraș-Severin, au fost raportate 42 de cazuri de infectare cu coronavirus iar patru persoane depistate pozitiv au decedat. În ultimele 24 de ore au fost finalizate 48 de anchete epidemiologice. 42 de anchete sunt în lucru.

Administratorii/proprietarii de spații publice deschise, au în sarcina lor afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații le cere prefectul Gâfu tuturor celor din județ.

„Atragem atenția populației că nerespectarea măsurilor mai sus menționate se sancționează cu amendă contravențională, potrivit legii.

Solicităm cetățenilor județului nostru să respecte această măsură, alături de distanțarea fizică și de normele de igienă și le reamintim că toate acestea au fost dispuse spre binele întregii comunități, în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV- 2 în ultima perioadă” își încheie prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, mesajul public transmis în urmă cu câteva minute.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE