sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăRețeaPrefectul de Neamț: Secţia ATI unde s-a produs incendiul a fost mutată...

Prefectul de Neamț: Secţia ATI unde s-a produs incendiul a fost mutată fără avizul DSP

Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ a fost mutată, sâmbătă, fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat, pentru Agerpres, prefectul George Lazăr.

„Ieri a fost mutată secţia ATI de pe etajul 3 pe etajul 2, iar acest lucru se cheamă modificare de structură. Iar modificarea de structură trebuia obligatoriu cu avizul DSP. Nici măcar nu au notificat DSP în acest sens”, a declarat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Acesta a făctu aceeași declarație și la Digi 24, adăugând că “este clar că acolo au fost lucruri care nu sunt în regulă” și că în ultimele zile spitalul a făcut lucrări în regie proprie la etajul 2 iar că, în mod normal, trebuiau să aibă în spate avize și documente solide.

„Acele circuite speciale trebuiau obligatoriu verificate și avizate de DSP (…) A fost un fel de hei-rup al celor de la spital”, a menționat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Pe de altă parte, Lucian Micu, managerul spitalului județean din Piatra Neamț, l-a contrazis pe prefect într-o declarație pentru TVR, susținând că DSP își dăduse avizul pentru funcționarea secției de terapie intensivă la etajul 2 al unității medicale.

„Este o informație care s-a preluat greșit. Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI și frecvent se mută pacienți de la un etaj la altul. Practic, ieri nu s-a întâmplat nimic altceva decât au fost mutați pacienți de la etajul 3, la etajul 2 și atâta tot. Este drept că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni s-au făcut lucrări pentru a crea încă 4 paturi suplimentare la ATI, însă ele s-au făcut în altă zonă decât cea în care s-a produs incendiul și nu are nicio legatură cu instalațiile de acolo. Nici nu era pusa în funcțiune”, declarat Lucian Micu.

inRoman.rohttp://inroman.ro
inRoman.ro este un cotidian online independent din Roman, județul Neamț. Ținem la principiile jurnalismului corect și echidistant, cu respect pentru cititor și fără clickbait.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE