Premieră națională: deținuții din Oradea se vor folosi de realitatea virtuală, pentru a se reintegra în societate 

Data:

spot_img

Premieră națională: deținuții din Oradea se vor folosi de realitatea virtuală, pentru a se reintegra în societate. Universitatea din Oradea a dat startul unui proiect interesant, care folosește realitatea virtuală pentru a ajuta persoanele condamnate penal să se reintegreze pe piața muncii, după eliberarea din penitenciar.

Cu ajutorul universitarilor, deținuții vor simula virtual diferite situații, ceea ce îi va ajuta să își dezvolte abilități de comunicare, respectiv să descopere și să-și consolideze valori morale și sociale.

Intitulat RECOMMIT – „Îmbunătățirea stării de bine și a reintegrării sociale a deținuților”, proiectul este derulat de către Departamentul de Psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și are în obiectiv persoanele care urmează să iasă din închisoare, după cum se arată într-un comunicat al Universității transmis vineri.

Citește și Copil de patru ani rănit de un şofer drogat, băut şi fără permis

„Ne vom folosi de realitatea virtuală pentru a ajuta persoanele condamnate să se familiarizeze cu diferite situații de viață. Datorită acestor noi tehnologii, implicarea individuală este destul de mare. Vom realiza simulări ale unor discuții cu interlocutori virtuali, pentru a-i ajuta pe condamnați să își formeze deprinderi de comunicare. Este vorba de o premieră, realitatea virtuală nu a mai fost folosită în sistemul penitenciar din România”, a subliniat lect. univ. dr. Gabriel Roșeanu, membru în echipa proiectului RECOMMIT.

Potrivit conf. univ. dr. Carmen Bora, echipa de cercetare va căuta să identifice și provocările legate de mediul de muncă a deținuților ce urmează a fi eliberați, dar și să elaboreze un program de calitate pentru dezvoltarea abilităților de care condamnații penal au nevoie pentru a-și găsi un loc de muncă, precum cele de ascultare, de comportament și răspuns prosocial, reducerea răspunsurilor ostile, rezolvarea problemelor sociale, rezolvarea conflictelor și setarea limitelor interpersonale, stabilirea valorilor civice (de exemplu, egalitate, responsabilitate, respect, toleranță). (Bihoreanul)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce vrea CSM să-l suspende din magistratură pe fostul șef al Parchetului Salonta | Bihoreanul

Fostul prim-procuror al Parchetului Salonta, Ioan Bene, a fost...

Oradea, „Orașul faptelor bune” | Bihoreanul

Oradea, „Orașul faptelor bune”. Municipiul va găzdui campania „Orașul...

Poșta Română va închide treptat toate oficiile deținute | Banatul Azi

Poșta Română anunță că va închide treptat toate oficiile...