Premierul anunță că pachetul de măsuri pentru protejarea populației și a economiei e aproape gata

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că a primit din partea ministrului Muncii, Marius Budăi, și a ministrului Energiei, Virgil Popescu, situația actualizată a plăților făcute furnizorilor în contul cheltuielilor cu plafonarea și compensarea prețurilor la energie. Ambele ministere au început deja procesarea plăților, a spus prim-ministrul.

 „Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului, pentru a continua măsurile de protecție a populației şi a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze.
Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor Energiei, Finanțelor, Mediului, Muncii, Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și, desigur, întâlniri și discuții în cadrul comitetului interministerial.
Am avut, de asemenea, întâlnire la nivelul coaliției, măsurile fiind în principiu finalizate”, a spus, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Joi urmează o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituțional.

„Vom comunica apoi aceste măsuri, care, încă o dată, vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a mai spus Nicolae Ciucă.


Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.