miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPremierul Cîțu nu se grăbește să acorde bani primarilor pentru centrele de...

Premierul Cîțu nu se grăbește să acorde bani primarilor pentru centrele de vaccinare

Faza a doua a campaniei de vaccinare trebuie să înceapă în două zile, însă amenajarea centrelor nu pare o prioritate pentru premierul Florin Cîțu. Sarcina rămâne deocamdată tot în spatele primarilor. Cât privește fondurile pentru achiziționarea celor necesare într-un centru de vaccinare, Cîțu spune că nu reprezintă vreo mare cheltuială. În plus, se mai gândește dacă și cum va deconta aceste cheltuieli, pentru că „au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată”.

Ordonanța de urgență care reglementa sursa de finanțare pentru amenajarea centrelor de vaccinare și plata personalului medico-sanitar nu a mai fost dată astăzi, așa cum se stabilise inițial. Deși au mai rămas doar două zile până la startul fazei a doua din campania de vaccinare, Florin Cîțu nu se arată deschis să sprijine primarii care s-au plâns de lipsa banilor pe care să îi poată aloca acestui sector. Ba mai mult, premierul nu pare încrezător în administratorii locali și județeni când vine vorba de cheltuirea banilor publici. „Hemoragia banului public ineficientă nu se oprește la companiile de stat, mergem cu reforma peste tot. Banul care vine de la buget în acest an și în viitor trebuie să meargă în locurile unde poate fi folosit cel mai bine”.

În ceea ce privește soarta ordonanței de urgență, Florin Cîțu spune că este în procedură de avizare și că speră să fie gata până vineri (?!). „Trebuie clarificat clar mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcție prin Ministerul Sănătății, cu decontare de la bugetul de stat, dar vreau să fiu foarte atent la criterii pentru că au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată”.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE