Premierul, în vizită la Terapia Cluj-Napoca: „Pandemia COVID-19 a arătat cât este de important accesul tuturor cetățenilor la tratament”

Data:

spot_img

Șeful Executivului a vizitat vineri societatea comercială Terapia din Cluj-Napoca, cea mai mare companie de medicamente generice și produse fără rețetă (OTC) din România, cu o tradiție de peste 100 de ani.

Îmi face mare plăcere să vizitez una din companiile de elită ale României, cunoscută și apreciată de toți românii. Este un bun exemplu că cercetarea de top își găsește loc și are viitor în societatea românească, că investițiile serioase și pe termen lung aduc beneficii oamenilor, comunității locale și societății în ansamblu”, a spus premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Avem tot interesul să asigurăm condițiile pentru a continua să vă dezvoltați”

Conducerea Terapia a prezentat planurile de investiții, care vor continua în perioada următoare, deși provocările cu care se confruntă sunt acutizate de crizele apărute post-pandemie, de lipsa forței de muncă calificate, de creșterea prețurilor la materii prime și la utilități.


„Vreau să știți că aveți în guvern un partener. Pandemia COVID-19 a arătat cât este de important accesul tuturor cetățenilor la tratament. Avem tot interesul să asigurăm condițiile pentru a continua să vă dezvoltați, să garantați locuri de muncă specialiștilor, să continuați cercetările și să produceți medicamente de calitate și accesibile pentru români”, a mai spus premierul Ciucă.

Despre Terapia Cluj-Napoca

Societatea Terapia a fost înființată în 1921, iar în 1999 a fost prima companie farmaceutică care a primit Bună Practică de Laborator (BPL) eliberată de Agenția Națională a Medicamentului.  
Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică din cadrul Terapia a fost înființat în anul 2002, fiind primul Centru de Studii Clinice de Bioechivalență deținut de un producător de medicamente din România. Încă de la începuturile sale, principalul rol al departamentului a fost acela de a servi drept centru dedicat desfășurării studiilor de bioechivalență şi biodisponibilitate, conform standardelor internaționale de reglementare în domeniu.
În anul 2012, Centrul de Studii Clinice de Bioechivalență și-a schimbat denumirea, devenind Centrul de Farmacologie Clinică și Farmacocinetică Terapia. Departamentul este structurat în două compartimente distincte: Unitatea Clinică şi Laboratorul Bioanalitic și are în prezent peste 850 de angajați.
Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică Terapia desfășoară studii pentru medicamentele generice dezvoltate în India şi destinate diferitelor piețe farmaceutice din Uniunea Europeană, Brazilia, Australia şi Statele Unite ale Americii.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Sinaia, reținut de DNA

Potrivit procurorilor DNA, primarul Vlad Oprea este acuzat de...

Conferința Zinergy: De la „sărăcia energetică” la energia geotermală

Mai mulți specialiști în energie au discutat, miercuri, în...