Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Data:

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de guvern de astăzi ce modificări asupra Ordonanței care lăsa șoferii fără permis până la ieșirea analizelor de sânge pentru testele anti-drog.

Acesta a anunțat că în cazul în care analizele de sânge nu ies în 72 de ore, șoferii își vor primi înapoi permisul de conducere.

„Modificăm ordonanța de urgență privind siguranța rutieră. Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor anti-drog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maxim 72 de ore, șoferii primesc carnetele înapoi”.

Citește și: Ce a făcut Orbán în primele 10 zile de la preluarea președinției Consiliului UE

Premierul a mai adăugat că a cerul Ministerului Afacerilor Interne să țină cont de recomandările venite din partea societății civile, dar și că nu este firesc ca oamenii să fie pedepsiți din cauza problemelor administrative ale statului.

„Am cerut Ministerului de Interne să țină cont de observațiile societății civile, pentru că așa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile și libertățile cetățenești”.

Ministerele trebuie să raporteze lunar

Marcel Ciolacu spune că Ministerul Sănătății și cel al Afacerilor Interne vor trebui să prezinte în fiecare lună un raport în care să arate dacă s-a respectat termenul de 72 de ore.

„Vom monitoriza problema testării anti-drog, doar așa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Misterele Sănătății și Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore”.

Premierul a mai declarat că se vor introduce și reglementări privind modul de recoltare, depozitare și transport pentru probele biologice care urmează să fie testate.

„Pregătim norme privind recoltarea, depozitarea și transportul mostrelor în vederea testării anti-drog, vor fi gata în 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de azi. Sper că ministrul Predoiu a învățat legea și nu va mai pune căruța înaintea cailor”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...