Premierul României a promis la Chișinău asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Data:

România se bucură de cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relația cu Republica Moldova, „premisă solidă pentru a construi împreună o agendă bilaterală ambițioasă”. A spus-o, vineri, premierul Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu omologul său din țara vecină, Natalia Gavrilița. Întâlnirea a avut loc la Chișinău, unde prim-ministrul a participat la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova.

„Am reafirmat totala implicare, dedicare și deschidere a Guvernului României pentru o cooperare consolidată, orientată spre rezultate concrete în beneficiul stabilității Republicii Moldova, al parcursului său european și al bunăstării cetățenilor.

Documentele bilaterale agreate sunt în acord cu așteptările cetățenilor noștri și au în vedere acordarea asistenței financiare nerambursabile Republicii Moldova de 100 de milioane de euro, construirea și consolidarea unor poduri rutiere de frontieră, reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming, aspecte din domeniile cercetării, dezvoltării și inovării, securității energetice și transformării digitale, educație, inspecția muncii, învățământ militar, justiție și afaceri interne”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Drumul european al Republicii Moldova trece prin România”

Potrivit premierului, deosebit de important este și semnalul de susținere fermă pentru ameliorarea mediului de afaceri din Republica Moldova, ca premisă esențială a extinderii cooperării economice și investiționale bilaterale.

„Îi mulțumesc doamnei prim-ministru Gavrilița pentru primirea deosebit de călduroasă, precum și pentru încrederea în sprijinul pe care îl acordăm și sunt întru totul de acord cu domnia sa când spune că <<Drumul european al Republicii Moldova trece prin România>>”, a mia spus premierul Nicolae Ciucă.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...