Presa elvețiană: În criza gazului, România conştientizează acum existenţa comorilor sale neexploatate din Marea Neagră

Data:

spot_img

Bucureştiul revine asupra greşelilor din trecut şi creează condiţii mai favorabile pentru exploatarea zăcământului său offshore. Cu toate acestea ţara a pierdut mulţi ani valoroşi, transmite Neue Zurcher Zeitung.

Din platforma de forare a OMV Petrom SA gazul metan trece printr-o conductă de 126 kilometri lungime la Constanţa aflată pe litoralul românesc.

De câteva săptămâni, gazul metan se îndreaptă din câmpul transportor Ana din Marea Neagră pe ţărmul României. Odată cu intrarea în funcţiune din mai a noii platforme care este legată de uscat printr-un gazoduct lung de 126 Km, s-au dezvoltat în România – pentru prima oară în trei decenii – noi surse de gaz.

Capacitatea de exploatare se află în următorii trei ani la 1 miliard de metri cubi anual, titrează G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Romania nu poate fi acuza de prostie sau de nestiinta . Zacamintele, locatiile lor , sunt cunoscute de multa vreme .Jocul resurselor s-a desfasurat , in acesti ultimi 32 de ani , pe fondul atragerii importului de hidrocarburi din Rusia . Intreg planul ce cuprindea si transportul gazelor rusesti ieftine era facut pe cel putin 50 de ani .Va imaginati ce ar fi insemnat sa incepem extragerile de gaze cu 20 de ani in urma . Acum nu mai aveam zacaminte .Planul a functionat si intreaga Uniune Europeana a beneficiat la costuri mici si uneori foarte mici (coruptia era mare incepind cu zonele de extractie si pina in zonele de stocare din UE) nimeni nestiind precis ce si cum .Rusia este pusa in situatia de a nu putea inchide anumite capacitati de extractie nevind nici priceperea si nici tehnologia , atit de costisitoare , de a face asta .Deja gazele ard in Rusia , fara de rost, cea ce ne duce cu gindul la cit de mare a fost coruptia si cit de mare este ura celor pacaliti . Rusia, devenita revansarda ,se razbuna pe cine poate stiind foarte bine cit de mari au fost raportate pierderile pe retelele de transport gaze din Ucraina .Intelegem usor de ce Rusia bombardeaza tot .UE este pregatita din timp s ea va face fata costurilor marite pe energie .PIBul tarilor estice ne arata asta .Cit a mers , a mers, acum este altceva .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă | The Epoch Times

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă. Aslan...

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru Moscova | Universul.net

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru...