Președintele Asociației Magistraților din România a picat examenul pentru instanța supremă

Data:

spot_img

Judecătoarea Andreea Ciucă, președinte al Asociației Magistraților din România (AMR), nu a fost admisă de comisia de concurs a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ciucă a candidat pentru un post de judecător al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la instanța supremă.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul CSM, Ciucă s-a plasat pe locul 6, fiind disponibile doar cinci posturi. Ciucă a obținut 72,5 puncte, iar ultimul judecător promovat a obținut 75,35 puncte.

Nepromovarea la instanța supremă a judecătoarei Ciucă poate fi privită ca o surpriză, având în vedere poziția ei din ultimii ani privind reformele din justiție, AMR fiind considerată o asociație conservatoare.

Suveranismul lui Ciucă

În 2020, AMR a cerut refacerea Raportului MCV din 2019 care incrimina justiția din România. Tot atunci, asociația condusă de Ciucă soma CSM să blocheze „imixtiunea serviciilor de informații în actul de justiție”.

Rezultatele obținute de candidații pentru funcția de judecător la instanța supremă

Anul trecut, judecătoarea a lansat un atac dur la raportorii Comisiei de la Veneția, despre care a spus că „au refuzat pur și simplu să discute”, fiind un magistrat apropiat de „gruparea Savonea” din CSM.

În 2003, Ciucă a fost acuzată de luare de mită de procurorii PNA (n.r. – ulterior DNA). La acea vreme, ea ar fi fost prinsă în flagrant cu banii primiţi de la un politician local, dar a susţinut că a fost vorba doar despre un împrumut. Ciucă a fost achitată în 2010 de instanța supremă și reangajată ca magistrat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Un fost vameș din portul Constanța a înghițit biletul pe care erau trecute șpăgile

Marius Oprea, vameș în cadrul Biroului Vamal de frontieră...

Notar trimis în judecată după ce a legalizat un testament fals

Notarul public Lucia Ochiș a fost trimisă în judecată,...