Președintele CCR s-a căsătorit cu prorectorul UMF Irina Costache. Averea impresionantă a celor doi soți, potrivit declarațiilor.
În partea a doua a anului 2023, președintele Curții Constituționale, Marian Enache, s-a căsătorit cu Irina Iuliana Costache, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”.
În vârstă de 58 de ani, femeia ocupă și postul de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iași, unde se află și la al doilea mandat de prorector.
Enache, născut în Iași în 1954, a fost numit judecător la Curtea Constituțională în 2016, pentru un mandat de 9 ani, cu sprijinul PSD. De profesie avocat, el a fost parlamentar în trei rânduri.
Citește și: Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro
Ambii au mai fost căsătoriți: Enache cu Mariana, de care a divorțat în urmă cu circa zece ani, în timp ce Costache are un băiat pe nume Dan Alexandru (28 de ani) din precedentul mariaj.
Soții au o avere impresionantă
Mama și fiul conduc o afacere în domeniul medical, cu sediul într-un imobil din Copou, firma având în 2023 o cifră de afaceri de 203.502 lei și un profit net de 83.836 lei.
Inițial, pe 7 iunie 2024, atunci când și-a depus declarația de avere în calitate de șefă de secție, Costache a omis să treacă bunurile și veniturile deținute de soț, astfel că, opt zile mai târziu, revenit și a depus un document rectificativ în care le-a inclus și pe acestea.
Datele din declarațiile celor doi arată că noua familie deține mai multe terenuri intravilane și agricole în Gorgota-Prahova și Corbeanca-Ilfov, toate pe numele soțului, două apartamente în municipiul Iași și o mașină a doctoriței. La capitolul conturi, Enache are 191.000 de euro, în timp ce soția a ales, în special, moneda națională – circa 670.000 de lei, în total.
Continuarea în Reporter de Iași
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: reporteris.ro)
Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a demonstrat că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii. Un exemplu din multe altele este decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate . Fără acest jalon a fost blocată orice șansă a României de a accesa în anul 2023 cererea de plată numărul 3 din PNRR, şi pierderea acestei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro.
(Vezi: https://www.ccr.ro/wp-content/uploads/2023/12/Decizie_678_2023.pdf)