Președintele CCR s-a căsătorit cu prorectorul UMF Irina Costache. Averea impresionantă a celor doi soți | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Președintele CCR s-a căsătorit cu prorectorul UMF Irina Costache. Averea impresionantă a celor doi soți, potrivit declarațiilor.

În partea a doua a anului 2023, președintele Curții Constituționale, Marian Enache, s-a căsătorit cu Irina Iuliana Costache, șefa secției de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

În vârstă de 58 de ani, femeia ocupă și postul de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iași, unde se află și la al doilea mandat de prorector.

Enache, născut în Iași în 1954, a fost numit judecător la Curtea Constituțională în 2016, pentru un mandat de 9 ani, cu sprijinul PSD. De profesie avocat, el a fost parlamentar în trei rânduri.

Citește și: Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

Ambii au mai fost căsătoriți: Enache cu Mariana, de care a divorțat în urmă cu circa zece ani, în timp ce Costache are un băiat pe nume Dan Alexandru (28 de ani) din precedentul mariaj.

Soții au o avere impresionantă

Mama și fiul conduc o afacere în domeniul medical, cu sediul într-un imobil din Copou, firma având în 2023 o cifră de afaceri de 203.502 lei și un profit net de 83.836 lei.

Inițial, pe 7 iunie 2024, atunci când și-a depus declarația de avere în calitate de șefă de secție, Costache a omis să treacă bunurile și veniturile deținute de soț, astfel că, opt zile mai târziu, revenit și a depus un document rectificativ în care le-a inclus și pe acestea.

Citește și: Operațiunea PETROTEL: Cum a ajuns fiscul să se judece cu rușii după ce LukOil a mutat activitatea financiară a rafinăriei de la Ploiești pe o firmă din Elveția

Datele din declarațiile celor doi arată că noua familie deține mai multe terenuri intravilane și agricole în Gorgota-Prahova și Corbeanca-Ilfov, toate pe numele soțului, două apartamente în municipiul Iași și o mașină a doctoriței. La capitolul conturi, Enache are 191.000 de euro, în timp ce soția a ales, în special, moneda națională – circa 670.000 de lei, în total.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...