Președintele CJ Iași îl ridică în slăvi pe Adrian Păunescu. Nicio reacție în PNL de la criticii „poetului ceaușist”

Data:

Un mesaj extrem de controversat, nesancționat până acum în spațiul public, a fost transmis opiniei publice, pe data de 9 octombrie 2022, de către președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Mesajul a fost ulterior distribuit prin intermediul site-ului publicației vesteaiasului.ro pe care o deține Consiliul Județean și se referă la „personalitatea” lui Adrian Păunescu în contextul organizării, în Republica Moldova, în localitatea natală a acestuia, a unui festival care îi este dedicat, scrie Reporter de Iași.

„Avem adesea tendința de a măsura lucrurile, de a scoate în evidență diferențele care le separă, iar dacă putem măsura pământul, dacă putem face diferența între unii și alții folosind tot felul de unități de măsură, pe Adrian Păunescu nu îl putem măsura.

Motivul este pe cât de simplu pe atât de subtil, poetul, publicistul, omul, a lăsat urmele pașilor săi pe ulițele acestui sat la fel cum a săpat prin cuvintele sale urme adânci în sufletele noastre”, este un fragment din mesajul lui Costel Alexe.

Culmea, PNL Iași este o organizație din care fac parte mai mulți istorici și politologi (Alexandru Muraru, Daniel Șandru, Liviu Brătescu) care nu împărtășesc deloc „viziunea” total deplasată a lui Alexe, dar care, până acum nu au sancționat-o public.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Cât dădea Securitatea bani de buzunar în 1989. Dosarul Neumann/CNSAS, aproape de final

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related