Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de flama curentului unionist.” „Nu venea la cursuri, spunea că are multe proiecte și deplasări, așa că nu l-am văzut mai deloc”, spun despre George Simion profesorii pe care i-a avut. Totuși, disertația de la finalul masteratului a fost „una onorabilă”.

Prima promoție a unui interesant curs de masterat de la Universitatea „Al.I. Cuza”, lansat în 2008, l-a avut printre cursanți pe viitorul președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Titlul apare în CV-ul lui George Simion afișat pe pagina Camerei Deputaților, în care precizează că tema sa de cercetare a fost „Crimele comunismului”.

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

El a urmat cursurile programului de master „Istoria Comunismului Românesc” imediat după absolvirea Facultății de Administrație și Afaceri de la Universitatea București. La un an de la finalizarea masteratului de la Iași, George Simion a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, devenită inactivă în debutul pandemiei, la câteva luni după înființarea partidului AUR și cu trei luni înainte de primele alegeri din 2020, cele locale.  Dar cât de conștiincios era studentul George Simion, înscris la cursurile de master de la Iași?

Un master „în medie”

 Istoricul Dorin Dobrincu, cofondator al Centrului de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului care funcționează în cadrul Facultății ieșene de Istorie, i-a fost îndrumător la elaborarea lucrării de disertație. Subiectul propus de Simion era legat de rezistența antisovietică din fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească. Teza a fost onorabilă, își amintește el, deși autorul nu a făcut cercetări în arhive.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related