„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de flama curentului unionist.” „Nu venea la cursuri, spunea că are multe proiecte și deplasări, așa că nu l-am văzut mai deloc”, spun despre George Simion profesorii pe care i-a avut. Totuși, disertația de la finalul masteratului a fost „una onorabilă”.
Prima promoție a unui interesant curs de masterat de la Universitatea „Al.I. Cuza”, lansat în 2008, l-a avut printre cursanți pe viitorul președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Titlul apare în CV-ul lui George Simion afișat pe pagina Camerei Deputaților, în care precizează că tema sa de cercetare a fost „Crimele comunismului”.
Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC
El a urmat cursurile programului de master „Istoria Comunismului Românesc” imediat după absolvirea Facultății de Administrație și Afaceri de la Universitatea București. La un an de la finalizarea masteratului de la Iași, George Simion a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, devenită inactivă în debutul pandemiei, la câteva luni după înființarea partidului AUR și cu trei luni înainte de primele alegeri din 2020, cele locale. Dar cât de conștiincios era studentul George Simion, înscris la cursurile de master de la Iași?
Un master „în medie”
Istoricul Dorin Dobrincu, cofondator al Centrului de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului care funcționează în cadrul Facultății ieșene de Istorie, i-a fost îndrumător la elaborarea lucrării de disertație. Subiectul propus de Simion era legat de rezistența antisovietică din fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească. Teza a fost onorabilă, își amintește el, deși autorul nu a făcut cercetări în arhive.
Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)