luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPreț umflat de 4 ori! Companie de stat condusă de politruc PNL...

Preț umflat de 4 ori! Companie de stat condusă de politruc PNL ia lampa UV de 200 de lei cu 823 de lei

SMART asigură mentenanța la Transelectrica. Fostul director a luat 95 de lămpi cu UV pentru a feri angajații din birouri de virus. Achiziția e aberantă: firma de stat a plătit un preț de 4 ori mai mare decât cel real. Cumpărătorii spun pe forumuri că produsul e mediocru.

Tot anul s-au făcut achiziții directe la prețuri umflate, invocându-se pandemia. Un exemplu: fostul director general al SMART SA, compania subordonată Guvernului care face mentenanța la Transelectrica, a plătit pe niște lămpi de birou cu ultraviolete un preț de patru ori mai mare. Un mizilic.

Un preț „un pic” mai mare. De patru ori mai mare

În octombrie 2020, prețul unei lămpi V Tac VT era de 200 de lei pe site-urile din e-commerce. Directorul de-atunci al SMART SA, Florin Melciu, a plătit „un pic” mai mult: 823 de lei/bucată. De patru ori mai mult.
La scurt timp după această achiziție, lui Florin Melciu nu i s-a prelungit mandatul de director, care expira la 3 noiembrie. El era deja ales PNL în Consiliul General al Municipiului București.
Noua directoare de la SMART îi este prietenă lui Melciu, fiind din aceeași filială de sector. Ileana Prodeus nu vede nicio problemă la prețul dat pe lămpile UV: „În pandemie prețurile cresc”, consideră directoarea SMART SA.
Oficial, lămpile ar fost achiziționate pentru a proteja angajații la serviciu de virusul Sars-Cov 2, dar cu toate acestea tot s-au înregistrat îmbolnăviri.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE