Prețul asigurării RCA în 2024: Cum influențează vârsta și istoricul fără accidente | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Prețul asigurării RCA în 2024: Cum influențează vârsta și istoricul fără accidente. Andrei Postelnicu, partener Destine Broker de Asigurare-Reasigurare, explică factorii care determină variațiile de preț pentru RCA, de la vârsta șoferului și istoricul de accidente, până la tipul de vehicul și locația de înmatriculare.

De exemplu, șoferii tineri, sub 25 de ani, plătesc mai mult, fiind considerați mai predispuși la accidente. În schimb, cei mai experimentați pot beneficia de prețuri mai mici. De asemenea, dacă un șofer nu a fost implicat în incidente, el poate primi o reducere la poliță, pe când accidentele din trecut cresc automat costul asigurării RCA. Și tipul de mașină contează.

În plus, dacă șoferul locuiește într-un oraș aglomerat, unde riscul de accidente este mai mare, prețul RCA va crește. Nu este de mirare de ce, având în vedere faptul că despăgubirile pe RCA pot ajunge la peste 6 mil. euro pentru vătămări corporale/deces și până la 1 mil. euro pentru pagube materiale. Șoferii care nu au înregistrat daune și au o clasă de bonus ridicată, cum ar fi B8, vor beneficia de tarife reduse. Pe lângă toate acestea, vârsta joacă un rol important. Șoferii între 20 și 40 de ani plătesc mai mult decât cei cu vârste între 41 și 50 de ani, dar diferențele nu sunt mari, după cum reiese din discuția cu Andrei Postelnicu.

Spre exemplu, pentru un autovehicul VW Passat cu motor de  2000 cmc, șoferii între 20-40 de ani vor plăti aproximativ 1.000 lei/an – dacă au clasa de bonus B8 – sau 2.000 lei/an- dacă au clasa de bonus B0. Pe de altă parte, șoferii între  41-50 ani vor plăti aproximativ 850 lei /an dacă au clasa de bonus B8 sau 1.700 lei/an dacă au clasa de bonus B0.

Citește și: România, energia verde și microhidrocentralele

Prime RCA mai mari pentru tineri din cauza riscurilor ridicate

„Limita de despăgubire pe RCA pentru vătămări corporale şi deces este de 6.070.000 euro, iar pentru pagube materiale este de 1.220.000 euro, din acest motiv prețul asigurării RCA este influențat semnificativ de factori personali. Tinerii șoferi (sub 25 de ani) sunt considerați un grup cu risc mai mare, deoarece statisticile arată că au mai multe șanse de a fi implicați în accidente. Din acest motiv, primele pentru asigurarea RCA sunt de obicei mai mari pentru aceștia. Pe măsură ce șoferul îmbătrânește și acumulează experiență, riscul perceput scade, iar primele pot fi mai mici. Totodată, cu cât șoferul are mai multă experiență, cu atât este văzut ca un șofer mai puțin riscant. Asigurătorii oferă adesea reduceri pentru șoferii cu o experiență îndelungată și fără accidente”, ne-a explicat Andrei Postelnicu.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related