Prețul chiriilor continuă să crească. Evoluția pieței în București și în marile orașe

Data:

În 2022, prețurile chiriilor au fost în medie cu 8,7% mai mari față de anul 2021, arată o analiză a portalului imobiliare.ro. Cele mai mari prețuri pe metru pătrat la apartamentele de închiriat sunt în continuare în București și Cluj-Napoca.

Chiriile în apartamentele din blocuri vechi au crescut cu 7,7%  iar în apartamentele din blocuri noi creșterea a fost de 7,2%. Orașele în care traiul e cel mai scump rămân București și Cluj Napoca.

În București, în perioada ianuarie – decembrie 2022, suma medie solicitată pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 300 de euro/lună, în creștere cu 9,2%, de la nivelul de 270 de euro pe lună, consemnat în perioada similară din 2021.

Citește și: Vlad Gheorghe: Infracțiunile de mediu au produs în Europa ultimilor ani mai mult profit decât traficul de cocaină

În ceea ce privește apartamentele cu două camere din București, acestea au ajuns să fie închiriate cu 450 de euro pe lună, în creștere cu 6.7%, de la o medie de 400 de euro pe lună, înregistrată în aceeași perioadă a anului 2021.

Suma medie necesară pentru închirierea unui apartament cu 3 camere s-a majorat cu 6.9% în anul 2022, situându-se la valoarea medie de 600 de euro/lună, în creștere de la 575 de euro pe lună (valoarea medie înregistrată în perioada ianuarie – decembrie 2021).

Continuarea, în RFI Romania!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...