Prețul lemnului de foc s-a dublat față de anul trecut. Care sunt cauzele

Data:

Prețul lemnului de foc s-a dublat față de anul trecut, principalele cauze fiind creșterea prețurilor la energie și gaze, precum și blocajele din administrația silvică. Dacă anul trecut un metru cub de lemn de foc putea fi cumpărat cu 250 de lei, anul acesta costă cel puțin 500 de lei.

„La munte anul trecut era undeva 250, maximum 300 de lei pe metru cub, acum este în jur de 500 de lei pe metru cub. La câmpie era 400 de lei pe metru cub, acum este 6-700 de lei pe metru cub. La distribuitorii mari din orașe sare și de 800, 900 de lei pe metru cub pentru lemnul de foc paletizat”, a declarat Constantin Tobescu, președinte al Asociației Industriei Lemnului – Prolemn.

Un lucru nu tocmai îmbucurător pentru cele 3,5 milioane de gospodării din România care sunt încălzite cu lemne. Specialiștii din industrie spun că în zona de câmpie oamenii consumă pe iarnă în jur de 3-4 metri cubi, în timp ce în zona de munte se ard între 10 sau chiar 15 metri cubi.

De vină pentru aceste majorări sunt  atât scumpirile din ultima perioadă la energie și gaze, cât și blocajele din administrația silvică. Blocaje care îi fac pe micii proprietari de păduri să beneficieze foarte greu de cotele care le revin anual.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și:

Plan al Comisiei Europene pentru combaterea prețului prea mare al energiei. Printre soluții, contractele colective, pe modelul celor prin care UE a achiziționat vaccinurile

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...