luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterPrezentări la Urgenţe reduse drastic de pandemie

Prezentări la Urgenţe reduse drastic de pandemie

Anul trecut la Urgenţe au ajuns aproximativ 45.000 de pacenţi în timp ce în 2019 au fost peste 63.000 de persoane.

Pandemia de coronavirus a avut efecte dintre cele mai ciudate asupra sistemului sanitar, dar şi a pacienţilor botoşăneni. Cifrele pe anul 2020 arată că aproape o treime dintre botoşănenii care se prezentau la Urgenţe nu au mai mers, anul trecut, la spital de teama sau din cauza pandemiei. Astfel, dacă în tot anul 2019 au ajuns la Urgenţe peste 63.000 de pacienţi, anul trecut numărul cazurilor a scăzut la nici 45.000. Cifra este similară cu cea înregistrată în urmă cu un deceniu când la urgenţe au ajuns 44.000 de bolnavi.

Anul trecut, conform statisticilor, cele mai puţine prezentări au fost în lunile aprilie-mai, când au scăzut drastic prezentările, iar la Urgenţe ajungeau doar pacienţii cu Covid şi cei în stare foarte gravă.

După ce spitalul a reînceput să trateze toate afecţiunile, în rândul multor pacienţi a început să circule ideea că se vor îmbolnăvi tocmai la Urgenţe de Covid. „Nu se poate spune că doar de frica pandemiei nu au mai ajuns la spital. Au fost şi mulţi alţi factori secundari. Sau poate la fel de importanţi. Accesul la serviciile medicale şi la Urgenţe a fost, mult timp, redus. Afecţiunile non-Covid nu au putut fi tratate la Botoşani timp de două luni şi erau direcţionate către spitalul Dorohoi, care era singurul spital non-Covid din judeţ”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE