Prezidențiabili americani verificați în direct | Revista22

Data:

spot_img

Prezidențiabili americani verificați în direct. Un raport recent al Freedom House despre vulnerabilitatea alegerilor și a democrației în mai multe state de pe glob include SUA în Indexul vulnerabilității cu un punctaj similar cu al Ghanei.

Analiza raportului Urmărirea alegerilor în epoca digitală arată că principalul risc în alegerile prezidențiale americane este subminarea încrederii electoratului prin răspândirea informațiilor înșelătoare sau complet false în posibilitatea unor alegeri corecte.

„Alegerile din țară sunt, de fapt, în general libere și corecte. Dar efortul persistent al fostului președinte Trump și al susținătorilor săi de a submina încrederea în sistem a contribuit la o serie de provocări democratice și a alimentat un decalaj partizan considerabil în ceea ce privește încrederea publică în alegeri”, a comentat Mark de la Iglesia, director US Democracy, pe pagina Freedom House.

Verificarea faptelor susținute de cei doi candidați în direct

Dezbaterea Trump-Harris urmărită la ABC News de zeci de milioane de cetățeni a fost ocazia în premieră de a face în direct verificarea faptelor susținute de cei doi candidați. Abordarea l-a înfuriat pe Donald Trump, care a spus că ar trebui retrasă licența postului de televiziune. Pandemia începută în 2020 a fost un mediu propice de răspândire largă a numeroase teorii ale conspirației și a știrilor false.

Platformele digitale născute în perioada pandemiei pentru a facilita comunicarea la distanță au dezvoltat și motoare de fact-checking, pentru a atenua temerile populației generate de știrile false. Ulterior, cele mai serioase publicații, televiziuni și radiouri și-au elaborat aplicații proprii de verificare a informațiilor. ABC News a considerat că dezbaterea prezidențiabililor este o ocazie perfectă de a folosi aplicația de fact-checking în beneficiul publicului.

Citește și: Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

Afirmațiile îndoielnice, informațiile trunchiate, minciunile sfruntate au fost numeroase în timpul dezbaterii Trump-Harris. Majoritatea, așa cum a demonstrat fact-checkerul ABC News, i-a aparținut lui Donald Trump. Câteva exemple din cele aproape șaizeci de informații false și date inexacte comise în timpul dezbaterii au făcut deja turul planetei. Afirmația lui Donald Trump că în Springfield emigranții haitieni mănâncă pisicile și câinii locuitorilor a fost infirmată de municipalitate, dar a generat sute de memeuri și parodii pe internet.

Continuarea în Revista22

Citește și: BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Brîndușa Armanca
Brîndușa Armanca
Ziaristă, scriitoare şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” și continuă corespondențele la Radio Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații ca GDS, Societatea Timișoara, AZIR/AEJ, ECREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expoziţia „Luminile lui Caravaggio”

Expoziţia „Luminile lui Caravaggio” este organizată de Muzeul Naţional...

S-a dispus evacuarea preventivă a persoanelor care locuiesc în zonele cu risc de inundații

S-a dispus evacuarea preventivă a persoanelor care locuiesc în...