duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterPrima clinică de recuperare oncologică, din țară, inaugurată în Caraș-Severin. Saloane moderne...

Prima clinică de recuperare oncologică, din țară, inaugurată în Caraș-Severin. Saloane moderne și cameră hiperbară

La 10 ani de la punerea pietrei de temelie, astăzi, 15 octombrie, a avut loc recepția lucrărilor realizate de Compania Națională de Investiții la prima clinică de recuperare oncologică din țara noastră, construită în județul Caraș-Severin, la Slatina-Nera. 

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cel al Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Clinica „Nera” este o inițiativă public-privată a Fundației „Sfânta Irina”, înființată de profesorul Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera. Lucrările la Clinica de recuperare oncologică, care încorporează și un centru de cercetări medicale, ar fi trebuit finalizate în 2016, însă finanțarea, care a fost asigurată din fonduri europene și guvernamentale, precum și din donații, s-a derulat cu sincope, existând perioade lungi de timp în care la Slatina-Nera nu s-a întamplat nimic.

Astăzi, au fost recepționate lucrările la Spațiul clinic care se adresează bolnavilor de cancer și leucemie, aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat de tratament. Practic, odată cu finalizare acestui spațiu, care cuprinde trei clădiri pentru pacienți cu câte 15 unități de cazare, prevăzute cu cameră, grup sanitar și hol în fiecare modul, și o cameră hiperbară, Clinica de recuperare oncologică „Nera” poate deveni funcțională.

Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE