Prima sentinţă în dosarul accidentului în care a murit o studentă. Starea în care se află mama victimei i-a cutremurat şi pe judecători

Data:

La mai bine de cinci ani după accidentul absurd din faţa UMF, în care şi-a pierdut viaţa o studentă, justiţia şi-a pronunţat primul cuvânt. Şoferul responsabil a fost condamnat, ca de obicei, cu suspendare. În 2025, răspunderea sa penală s-ar fi prescris, oricum. 

În urma sentinţei, rămâne la fel de intensă durerea mamei care a trebuit să-şi îngroape fiica pe când aceasta se afla abia la începutul vieţii.

„Brânduşa e pierdută, distrusă, nu este mereu coerentă, merge frecvent la biserică pentru sufletul fetei. Pentru ei, fata era totul”, a povestit o martoră în faţa instanţei.

Citește și: Cât durează recuperarea banilor pentru polițele RCA de la Euroins!

Tragedia s-a petrecut pe 11 decembrie 2017, la 15.15, pe când o studentă de 22 de ani se îndrepta spre UMF. În acelaşi timp, un taxi condus de Victor Vicol se afla pe a treia bandă a bulevardului Independenţei, venind dinspre Fundaţie şi intenţionând să vireze stânga, pe strada Universităţii (…).

Ancheta a stabilit culpa exclusivă a lui Vicol, acesta fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravată, încadrare dată de faptul că taximetristul încălcase regulile de circulaţie. Magistraţii Judecătoriei nu au avut niciun dubiu cu privire la vinovăţia acestuia.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...