Primar din Botoșani, trimis în judecată pentru a doua oară. Și-a angajat nora în primărie | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Primar din Botoșani, trimis în judecată. Primarul comunei Durnești, Vasile Sasu (PNL), a fost trimis în judecată pentru conflict de interese și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Botoșani, care urmează să verifice în primă fază, în Cameră preliminară, legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului.

Dosarul a pornit însă de la o constatare a Agenției Naționale de Integritate din vara lui 2023, când inspectorii au realizat că, în perioada exercitării mandatului de primar, Vasile Sasu a semnat dispoziția privind numirea nurorii sale într-o funcție contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Altfel spus, el și-ar fi angajat nora în cadrul primăriei.

„În perioada exercitării mandatului de primar, a emis la data de 22 iulie 2019, un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția fiului său ( afinul său de gradul I), respectiv a emis Dispoziția privind încadrarea acesteia în funcția contractuală de referent la Compartimentul Resurse Umane, Asistență Socială, Autoritate Tutelară și Stare Civilă din cadrul aparatului de specialitate al primarului”, au arătat atunci inspectorii ANI. Sesizarea a ajuns la Parchet, iar în urma cercetărilor primarul a fost trimis în judecată.

Citește și: Șeful ANAF Giurgiu, „agățat” de DNA în dosarul firmelor cu datorii și radiate contra unor șpăgi STENOGRAME

Primar din Botoșani, trimis în judecată. Judecat şi pentru complicitate la o fraudă

Acesta este cel de-al doilea dosar penal în care Vasile Sasu va da explicații în instanță. În decembrie 2022, el a fost trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava, fiind bănuit de complicitate la o fraudă cu subvenții agricole în valoare de peste 100.000 de euro.

În boxa acuzaților au mai ajuns alte trei persoane, Ovidiu Sasu, nimeni altul decât fiul primarului, precum şi Costel Grumeza și Vlad Cojocaru, bănuiți că au fost implicați în același aranjament.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Ladislau Roth, dirijor isrlaelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
1 COMENTARIU
  1. …și ce pățește..când din drojdie ..izvorăște miros de peste. Voi credeți ca pensiile speciale sunt lăsate de la lege. Astai legea alianței contra naturii..eu fur..tu furi..țara asta-i miros de c..r

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un primar din Alba a devenit “Cetățean de Onoare” al comunei pe care o conduce | Alba24

Primarul din Stremț, județul Alba, Traian Ștefan Popa, a...

Șoseaua de centură Podu Iloaiei s-a scumpit cu aproape 50 la sută | Ziarul de Iași

Șoseaua de centură Podu Iloaiei s-a scumpit cu aproape...

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor  | Bihoreanul

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor. Proiecții și vânzări de...