Primari rupți de realitate. Paradoxul investițiilor: săli de sport ultramoderne, dar fără canalizare și rețea de apă

Data:

spot_img

Primari rupți de realitate. Paradoxul investițiilor: săli de sport ultramoderne, dar fără canalizare și rețea de apă, acesta pare să fie tristul adevăr caracteristic multor administrații locale din județul Botoșani, dar și din țară.

Locuitorii au alte priorități

În primele materiale din seria „Judeţul investiţiilor fără cap” am putut vedea o mulţime de exemple de proiecte inutile, făcute doar pentru că au existat bani şi pentru că au fost foarte uşor de accesat, mai ales dacă a existat şi susţinerea politică, potrivit Monitorul de Botoșani.

Citește și Radu Botez și Costel Irimia: „De partea ta” nu doar pe afiș, ci și în afaceri la Ecopiața

Toate aceste situaţii aberante se constituie de fapt în tot atâtea exemple care ne arată că priorităţile primarilor aflaţi vremelnic în funcţii sunt total rupte de cele ale alegătorilor.

Oamenii nu spun că refuză din start investiţiile în săli de sport, baze sportive sau parcuri, dar ar prefera totuşi ca aceste obiective să înghită mai puţini bani şi să se investească mai întâi în drumuri, apă curentă, canalizare şi gaz.

Zeci de milioane de lei se duc pe apa sâmbetei

Unul dintre cele mai flagrante exemple de „falie” între ceea ce îşi doresc oamenii şi ce le livrează primarul vine din oraşul Bucecea, şi ne arată că, în judeţul unde zeci de milioane de lei se duc foarte uşor pe apa sâmbetei, şi dejecţiile curg la fel, ba chiar ajung direct într-o arie protejată.

Citește și Istoria penală a lui Piedone: implicat în primul dosar penal al mafiei permiselor din România

În primăvara anului 2022, la Bucecea, la jumătatea mandatului primarului PSD Angel Gheorghiu, izbucnea un scandal care ne aducea şi în atenţia autorităţilor naţionale, deoarece se aflase că dejecţiile din rețeaua de canalizare a urbei se vărsau de mult timp direct în râul Siret.

Situaţia revoltătoare se înregistra în acelaşi oraş unde, aproape simultan cu scandalul, se inaugura prima bază sportivă de tip 1 din România, una ultramodernă.

La inaugurarea investiţiei făcută prin CNI şi care costase 6,33 milioane de lei participaseră Cseke Attila – ministrul Lucrărilor Publice şi Dezvoltării Regionale, Manuela Pătrăşcoiu – directorul general al CNI şi toată „floare pesedistă” – conducerea Consiliului Judeţean – Doina Federovici, Dorin Birta şi Bogdan Dăscălescu, Ministrul Muncii – Marius Budăi, senatorul Lucian Trufin, deputaţii Constantin Şlincu şi Alexandra Huţu.

Niciunul dintre oficialii de rang înalt nu a scos însă o şoaptă despre scandalul dejecţiilor, deşi şefii CJ puteau lua direct atitudine în această situaţie, primarul oraşului fiind pesedist de-al lor, iar conducerea societăţii Nova Apaserv, care are reţea de canalizare în zonă, fiind în directa lor subordine.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții la Tiberiu Boșutar, într-un dosar de instigare publică | Săptămâna Online

Polițiștii din Bistrița au efectuat percheziții într-un dosar penal...

FOTO Clădirea istorică a Evey Heyman din Oradea a fost parțial reabilitată | Bihoreanul

Clădirea din Oradea în care a copilărit Eva Heyman,...

Alianță subterană între AUR și PSD la Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

Alianță subterană între AUR și PSD la Stâlpeni. Evoluția...