După debutul pandemiei, Primăria Alexandria nu părea foarte preocupată de amenințarea noului virus. În consecință, a cumpărat selfie stick-uri cu bluetooth și s-a angajat în organizarea de concerte pentru Ziua Tineretului și 1 iunie, cheltuind peste 70.000 de lei. Dar iată că pe 20 martie, lucrurile au început să se mai schimbe în privința achizițiilor făcute în SEAP. Căci aceasta este data la care instituția a decis că e cazul să lanseze o cerere de ofertă pentru măști de protecție de unică folosință. Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, iar ofertantul a apărut în aceeași zi, la mai puțin de o oră după publicarea anunțului.

Vorbim despre compania S.C. Fulda Star SRL, cu sediul în București, care s-a angajat să trimită instituției un număr de 6000 de măști protectoare de unică folosință. Nu știm dacă toate sunt destinate angajaților instituției, pentru că în această perioadă accesul la informația de interes public este și mai limitat, dar avem certitudinea că valoarea măștilor achiziționate se ridică la nu mai puțin de 30.000 lei. Adică peste 6.000 euro.

Un calcul simplu ne arată că fiecare mască are o valoare de 5 lei. E drept că pe piața liberă, un set de 50 de măști costă 8 lei, dar după ce a cumpărat căciuli de blană pentru polițiștii locali sau căști colorate pentru distracția angajaților, o mică super-ofertă la suprapreț nu mai revoltă pe nimeni. Dimpotrivă, ne bucură faptul că instituția începe să ia în serios pandemia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.