Primăria Bistrița continuă să vândă spațiile din Centrul Istoric la prețuri derizorii

Data:

Spațiile scoase la licitație acum sunt spații comerciale din zona centrală, cel mai scump ca evaluare este un spațiu de 70 de mp de pe pietonalul Liviu Rebreanu scos la vânzare la prețul de pornire de 33.400 de euro. Toate aceste spații sunt situate foarte bine, în zona zero, dacă putem spune așa, unde se prestează tot felul de activități de comerț sau servicii.

Strategia Primăriei Bistrița de a scăpa de aceste spații este una cel puțin ciudată în condițiile în care centrul istoric urmează să fie reabilitat fapt care va crește valoarea de piață a acestor imobile. Lucrările de restaurare în cazul acestor spații sunt puțin mai costisitoare decât la o construcție normală întrucât vorbim de monumente istorice, dar oricând un spațiu bine restaurat și pus în valoare poate aduce profit.

Spre exemplu, chiar luna trecută, un apartament de acest fel, restaurat cu bun gust și poziționat într-o zonă bună, respectiv pe str. Gheorghe Șincai, a adus investitorului nu mai puțin de 115.000 de euro. Pe piața liberă prețurile la apartamentele și spațiile comerciale din zona centrală se situează între 900 și 1500 de euro/mp, Primăria Bistrița în schimb a scos la vânzare spații la prețuri mult sub cota de piață, respectiv la 330-560 de euro/mp.

Direcția Patrimoniu din Primăria Bistrița a lăsat de izbeliște ani de zile majoritatea spațiilor pe care primăria le deține în proprietate, acum ca strategie a administrației liberale aceste spații se scot la vânzare la niște prețuri mult subevaluate așa cum am arătat mai sus și cum poate constata oricine la o simplă căutare pe site-urile imobiliare. Dacă Primăria le-ar fi reabilitat putea obține prețuri mult mai mari, lucru care nu a fost luat în considerare deși administrația bistrițeană stă pe un munte de bani și are execedent bugetar în fiecare an. Din banii obținuți se puteau renova alte spații și rând pe rând acestea puteau fi valorificate dacă administrația avea o strategie coerentă și un program concret în acest sens. Mai marii Primăriei Bistrița au ales varianta cea mai ușoară, adică să scape de aceste spații, indiferent de sumele obținute, pentru că oricum e vorba de bani publici. Marele strateg al acestei operațiuni este tocmai șeful Direcției Patrimoniu, Marina Vasile, un director pe viață, care este de neînlocuit pentru că toate spațiile primăriei se dau din pixul lui, deci în timp și-a făcut mulți prieteni, inclusiv la liberali. Pentru că ani de zile nu a întreținut aceste spații aflate în proprietatea primăriei nu l-a luat nimeni la rost, în schimb domnul Marina a știut tot timpul să se pună bine cu stăpânirea, fie ea de orice culoare politică, titrează SĂPTĂMÂNA ONLINE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...