Primăria Cluj cumpără autobuze electrice pentru zona metropolitană. Zeci de autobuze noi și stații de încărcare

Data:

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa autobuze electrice noi pentru zona metropolitană, începând cu Florești, atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR. Floreștiul va avea și stații de încărcare noi pentru mașinile electrice.

În ședința de Consiliu Local, Primăria Cluj-Napoca va dezbate un nou proiect de dezvoltare a sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare.

Însă, de această dată autobuzele electrice sunt destiante zonei metropolitane a Clujului, începând cu Florești.

18 autobuze electrice noi, 18 stații de încărcare lentă și 5 de încărcare rapidă pentru mașini vor fi achiziționate pentru transportul electric Cluj-Florești, spune primarul Emil Boc, într-o emisiune radio.

Mijloace de transport confortabile și nepoluante

De asemenea, pentru municipiu se vor achiziționa încă 45 de stații de încărcare pentru mașinile electrice:

„Trecem la un alt proiect pe care îl vom discuta marți în ședința ordinară de Consiliu Local. Avem un proiect de investiție de 12 milioane de euro pentru a achiziționa autobuze electrice, 18 la număr, plus 18 stații de încărcare lentă și 5 rapide pentru transportul electric Cluj-Florești. Am mai achiziționa și stații de încărcare pentru mașinile electrice – e vorba de 45 de stații pe care le avem în vedere tot în acest program, care este partea componentă a PNRR-ului, fondul local de dezvoltare. Vrem să utilizăm bani europeni cât mai repede cu putință.

Încă 18 autobuze electrice o să ne ajute, încet, dar sigur, să deservim și zona metropolitană. Până acum am avut în Cluj-Napoca acest obiectiv, vrem să mergem și în zona metropolitană și începem cu cel mai important obiectiv – Floreștiul”, a explicat primarul.

Edilul spune că și locuitorii comunei Florești sunt tot clujeni și trebuie să le asigure mijloace de transport confortabile și nepoluante, titrează MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...