Primăria Cluj-Napoca a lansat în consultare publică Planul de Acțiune Climatică: “Nu putem să compromitem viitorul copiilor și nepoților

Data:

spot_img

Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030, dezvoltat în cadrul Misiunii UE pentru „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” a fost prezentat în cadrul unei dezbateri sub egida Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Dezbaterea a reprezentat începutul unui proces complex, la care Primăria și partenerii săi invită toți actorii din oraș, de la cetățeni până la instituții, ONG-uri și companii să se alăture acestui efort comun. Acest proces are la bază componenta de învățare și educare – individuală și colectivă, iar membrii proiectului recent câștigat „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods” și-au asumat dezvoltarea unui model de accelerare a neutralității climatice la nivelul unui cartier pilot – Mănăștur.

„La nivel mondial, orașele produc peste 70% din emisiile de dioxid de carbon, prin urmare politicile publice de la nivel local au cel mai mare impact în vederea atingerii obiectivului de neutralitate climatică, pe care Uniunea Europeană l-a asumat prin Pactul Verde European. La Cluj-Napoca, drumul către neutralitate climatică începe prin lansarea în dezbatere publică a Planului de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030. Timp de 3 luni de zile, vom culege toate propunerile și opiniile celor interesați, pe care le vom integra în așa fel încât să implementăm cea mai bună variantă a Planului”, a declarat Ovidiu Cîmpean, președintele board-ului CIIC și secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Justiția defectă din Bihor, de la sinuciderea lui Cristian Panait la „slujbașii” din Poliție ai lui Victor Micula

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Centrul de Inovare și Imaginație Civică Cluj-Napoca / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related