Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030, dezvoltat în cadrul Misiunii UE pentru „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” a fost prezentat în cadrul unei dezbateri sub egida Centrului de Inovare și Imaginație Civică.
Dezbaterea a reprezentat începutul unui proces complex, la care Primăria și partenerii săi invită toți actorii din oraș, de la cetățeni până la instituții, ONG-uri și companii să se alăture acestui efort comun. Acest proces are la bază componenta de învățare și educare – individuală și colectivă, iar membrii proiectului recent câștigat „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods” și-au asumat dezvoltarea unui model de accelerare a neutralității climatice la nivelul unui cartier pilot – Mănăștur.
„La nivel mondial, orașele produc peste 70% din emisiile de dioxid de carbon, prin urmare politicile publice de la nivel local au cel mai mare impact în vederea atingerii obiectivului de neutralitate climatică, pe care Uniunea Europeană l-a asumat prin Pactul Verde European. La Cluj-Napoca, drumul către neutralitate climatică începe prin lansarea în dezbatere publică a Planului de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030. Timp de 3 luni de zile, vom culege toate propunerile și opiniile celor interesați, pe care le vom integra în așa fel încât să implementăm cea mai bună variantă a Planului”, a declarat Ovidiu Cîmpean, președintele board-ului CIIC și secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Continuarea în Monitorulcj.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Centrul de Inovare și Imaginație Civică Cluj-Napoca / Facebook)