duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterPrimăria din Băile Herculane a decis să investească în modernizarea Vilei Elisabeta

Primăria din Băile Herculane a decis să investească în modernizarea Vilei Elisabeta

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Vilei Elisabeta a început în 28 septembrie 2020, pentru, prin semnarea și înregistrarea contractului de finanțare în valoare de peste 2 milioane de euro.

Investiția are scopul de a transforma clădirea într-un important centru cultural al stațiunii Băile Herculane, deja un obiectiv turistic al județului Caraș-Severin, clădire cu o bogată încărcătură istorică.

Vila Elisabeta din Băile Herculane a fost construită în anul 1875 de către administratorul stațiunii Băile Herculane, Carol Tatartzy, purtând pe atunci numele de Vila Tatartzy. Doisprezece ani mai târziu, în anul 1887, a poposit în această vilă regina Elisabeta I a României, clădirea primindu-i astfel numele.

În anul 1948 Vila Elisabeta a găzduit Biblioteca orășenească „Nicolae Stoica de Hațeg” și a reprezentat Casa de Cultură a orașului. Astăzi, o clădire istorică dezafectată, Vila Elisabeta are promisiuni de revenire pe harta culturală a stațiunii, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE