Primăria Galați și evoluția salariilor | Viața Liberă

Data:

spot_img

Primăria Galați și evoluția salariilor în ultimii 10 ani. Directorii din cadrul instituției aveau în 2014 lefuri care acum ni se par normale. Însă, ce salarii au acum aceștia?

Este concluzia la care am ajuns după ce am analizat și comparat sumele pe care Primăria ni le-a comunicat, la solicitarea noastră, privind cuantumul net al salariilor primilor zece oameni cu funcții de decizie din administrația locală.

Nu știm cum au evoluat veniturile dumneavoastră salariale, dar vă puteți face o idee citind analiza noastră.

„Topul salariilor din Primăria Galați” era titlul articolului publicat în ediția din 5 iunie 2014 a cotidianului „Viața liberă”.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

Este cel mai vechi articol pe care l-am identificat în cadrul acestui demers jurnalistic constant, pe care îl realizez de 10 ani încoace, de a vă prezenta, în fiecare an, informații despre veniturile nete încasate, într-o lună reper, de cei mai importanți oameni din Primăria Galați.

City-managerul avea în 2014 un salar de 7.110 lei net, în 2024 are 16.953 de lei

Și în urmă cu un deceniu, și acum vă ofeream un clasament pe baza informațiilor furnizate la solicitarea noastră de Primăria Galați. Dar să nu mai lungim explicațiile și argumentele și să trecem la numărat și comparat.

În iunie 2014, cel mai bine plătit din toată Primăria Galați era, de departe, administratorul public Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului city-managerului fusese de 7.110 lei net.

Citește și: Iranul a decis să atace Israelul. Rusia ar fi început livrarea unor sisteme de apărare aeriană Teheranului

La zece ani distanță, administratorul public al municipiului Galați, Cezar Bichescu, a fost remunerat, în iunie 2024 cu 16.953 de lei, după cum v-am informat în urmă cu doar câteva zile. O creștere de peste 9.800 de lei în zece ani nu e chiar de lepădat!

Un director general ia cu 10.900 de lei mai mult decât în 2014

Tot în urmă cu zece ani, locul secund în clasamentul celor mai bine plătiți decidenți din Primăria Galați îi revenea directorului general al Direcției Generale Buget Finanțe, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului acestuia fusese de 4.628 de lei.

În prezentul anului 2024, Daniel Stadoleanu este directorul executiv al Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale, cu venituri nete în iunie anul acesta de 15.574 de lei. Rezultă o creștere de 10.900 de lei în cei zece ani.

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Anca Melinte
Anca Melinte
Anca Melinte este redactor la Viața liberă, din Galați. A studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related